km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Támadnak a záporok, zivatarok

Támadnak a záporok, zivatarok

Ilyen időjárás vár ránk szerda éjfélig a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint.

Gomolyfelhős, napos idő várható kedd délután és szerda napközben is.

Kedden a Dunántúl nyugati felén lehet nagyobb számban zápor, zivatar, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, valamint Budapest tágabb környezetében is előfordulhatnak.

Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de a középső és nyugati tájakon felhősebb körzetek is lesznek, ahol további csapadék is valószínű.

Szerdán az ország északkeleti felén-harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott fordulhat elő több helyen zápor, zivatar. Nyugat felé haladva csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye. A keleti, északkeleti szél kedden csak a Dunántúlon, éjszakától másutt is északira, északnyugatira fordul, és megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10, 16 fok között, északkeleten a hidegre hajlamos helyeken kevéssel 10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24, 29 fok között valószínű.

 

(MTI)

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.