km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Jó eséllyel megszűnik a Szombathelyi Haladás kft. (Frissítve)

Jó eséllyel megszűnik a Szombathelyi Haladás kft. (Frissítve)

Ma délután fél 4-re hívták össze a taggyűlést. Miután nincs új ügyvezetője a cégnek, így minden bizonnyal a cégbíróság eljárást kezdeményez a kft.-vel szemben. Arról is döntött a taggyűlés, hogy visszalép az NB/III-as indulástól.

A mai összejövetelen nem jelent meg Homlok Zsolt, a többségi tulajdonos. A két hónapja lemondott ügyvezető, Szántó Erzsébet képviselte az üzletembert. Új ügyvezeőt nem választottak a tagok.

Minden bizonnyal a cégbíróság eljárást kezdeményez a kft.-vel szemben.

Döntött a taggyűlés arról is, hogy visszalép az NB/III-as indulástól. 

Az önkormányzat részéről dr. Czeglédy Csaba vett részt a taggyűlésen. Ezt követően az alábbiakat írta közösségi oldalán.

"Amikor 10 éve azt mondtam a szombathelyi közgyűlésen a fideszes képviselőknek, hogy csúnya vége lesz, ha az önkormányzat megválik a Szombathelyi Haladás Kft.-ben lévő többségi tulajdonától, nem gondoltam volna, hogy ma én állok úgy ott az önkormányzat képviselőjeként lehajtott fejjel a Kft. utolsó taggyűlése után a kisebbségi tulajdonostársakkal, a szurkolók két képviselőjével és a lemondott FEB elnökkel, mintha egy sírt álltunk volna körbe.
Nyilván sose halunk meg, de ezt ma nagyon szar volt átélni."

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.
Párizs 2024: legfeljebb kétperces tartalmakat tölthetnek fel a sportolók az oldalaikra
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elkészítette a közösségi médiában megjeleníthető posztokra vonatkozó előírásait az idei párizsi játékokon szereplő sportolók számára.