km/óra
  2023.06.02., péntek  •  Kármen, Anita napja
Sárga Zebra
Elismerés a Hali-legendáknak

Elismerés a Hali-legendáknak

1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.

A találkozó két ellentétes félidőt hozott. Az első negyvenöt percben a pécsiek akarata érvényesült, a baranyaiak birtokolták többet a labdát, és a kapura is veszélyesebben fociztak. A szünetben – minden bizonnyal – alaposan felrázta csapatát Michal Hipp, ugyanis a zöld-fehérek egész más felfogásban játszottak a második játékrészben. Sikerült is megszerezni a vezetést, ám gyorsan jött a vendégek egyenlítése. Móri játékvezető két, felettébb büntetőgyanús szituációt is továbbengedett: előbb Ráczot rúgták meg, majd nem sokkal később Simutot sodorták el a pécsi védők a 16-oson belül…

A hajrára is maradtak izgalmak, Verpecz nagyot védett a lefújás előtt, az eredmény azonban már nem változott.  

- A kontratámadásaink nem sikerültek és az egy az egy elleni játékban is alulmaradtunk. A szünet után feljavult a futballunk, de sehogyan sem boldogultunk az NB/II legjobban védekező csapatával szemben – fogalmazott a lefújást követően Michal Hipp.

40 éve nyerte meg a Nehru Kupát a Haladás. A győztes együttes tagjait köszöntötték a Haladás-Pécs meccs szünetében.

A Cochinban megrendezett tornán a zöld-fehérek Olaszországot, Romániát, Kínát, Kamerunt, Indiát és Iránt utasították maguk mögé és nyerték meg a nemzetközi eseményt. Ennek immáron 40 éve. A jubileum alkalmából dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezetője köszöntötte a gárda tagjait. A tornán Török Péter vezetőedző az alábbi keretet vitte magával: Eller Arnold (ⴕ), Hegedüs Péter – Dobány Lajos, Fitos József (ⴕ), Görög István, Hauzer Tibor, Hegyi Imre (ⴕ), Horváth Imre, Király Ferenc (ⴕ), Kiss György, Kulcsár Ferenc (ⴕ), Nagy József, Papp István (ⴕ), Pásztor Ferenc, Preszeller Tamás, Szabó Ferenc, ifj. Szarka Zoltán, Vörös Csaba. A szakmai stáb tagjai voltak dr. Birosz Béla (ⴕ) orvos, Sarlós László (ⴕ), Csigó Szabolcs, Tebeli György (ⴕ). A játékosok, illetve hozzátartozóik emlékoklevelet vettek át vastaps közepette.

(Fotó: Szántai Kriszti)

Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
Savaria Fórum 32. évfolyam 19. szám - 2023.05.26.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Relax az arborétumban: ÖkoPlusz Fesztivál másodszor
Második alkalommal rendezték meg a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában és a Kámoni Fiókkönyvtárban az ÖkoPlusz Fesztivált: a pénteken kezdődő fesztivál kiemelt napján, szombaton látogattunk ki az arborétumba – a környezettudatosság, a testi-lelki egészség köré épülő programok tartalmas kikapcsolódást nyújtottak a növénykert harmonikus környezetében.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
Nem látta a szemből érkező Volvót a Suzuki vezetője
Pillanatnyi figyelmetlenség vezetett balesethez Szombathelyen. Az okozó nem tudja megmagyarázni magának sem, hogy mi történt az ütközés előtti másodpercben - írja a 112press.
legfrissebbek
Három autó ütközött össze Szombathely és Ják között
Egy balra kanyarodni szándékozó jármű vezetője erősen fékezett, emiatt a mögötte érkezőknek is bele kellett taposnia a fékbe. Először a sorban harmadik autónak koccant egy jármű, amibe ezután belehajtott egy másik - írja a 112press.
Gyerekeket kényszerített szexuális cselekményekre egy 43 éves férfi
"Intézetis" kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta szexuális igényeinek kielégítését a gyanú szerint a 43 éves férfi, akit a Pest vármegyei rendőrök fogtak el az Érdi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Szexet ajánlott egy apácának és egy kiskorúnak Budaörsön
Vádat emelt a Budaörsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban szexet ajánlott egy apácának, novemberben pedig egy kiskorút próbált rávenni közösülésre Budaörsön - tudatta a Pest Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.
Továbbra is gőzerővel dolgozik az út menti területek kaszálásán a Magyar Közút, fokozott figyelmet kérnek
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet kaszálási munkálataira az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásának köszönhetően.