km/óra
  2023.01.28., szombat  •  Károly, Karola napja
Szülők az erkélyen – a tűzoltók segítettek visszajutni a lakásba

Szülők az erkélyen – a tűzoltók segítettek visszajutni a lakásba

Két hónap alatt háromszor kaptak riasztást a szombathelyi tűzoltók azért, mert kiskorú gyermek kizárta a szülőjét a folyosóra vagy az erkélyre. Két esetben csak az ablaküveg betörésével tudtak behatolni a lakásba. Legutóbb a Barátság utcában egy édesanya rekedt az erkélyen. Ne hagyjuk egyedül a gyermeket, de ha mégis kis időre kimegyünk a lakásból, legyen nálunk pótkulcs, vagy legalább egy mobiltelefon - ezt tanácsolják a tűzoltók.

 

Egy Barátság utcai társasház második emeletének erkélyére zárta ki egy kisgyermek az édesanyját szerdán. A tűzoltók egy gépjárműfecskendővel vonultak és hosszú létra segítségével jutottak fel, hogy segítsenek a nőnek visszajutni a lakásba. Be kellett törniük az ablakot. Ez már a harmadik ilyen eset volt két hónapon belül.


Balogh Eszter, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a tűzoltók elsőként október 14-én a Dr. Szabolcs Zoltán utcába vonultak, itt egy negyedik emeleti lakásban egy kisfiú a folyosóra zárta ki az édesapját, majd november 23-án egy második emeleti lakás erkélyére zárta ki az anyját egy kislány, ez a Kenyérvíz utcában történt.


A Szabolcs Zoltán utcába magasból mentővel kellett kivonulni, csak ezzel érték fel a negyedik emeleti erkélyt. Mivel bukóra nyitva volt az ablak, ott nem kellett betörni az üveget. Ha kis időre elhagyjuk a lakást, például dohányzás miatt, vagy mert levisszük a szemetet, legyünk körültekintőek - tanácsolják a tűzoltók.


Balogh Eszter hozzátette, a gyermeket igyekezzünk minél kevesebbszer egyedül hagyni az ingatlanban. Ha erkélyre, folyosóra kimegy valaki, pótkulcs legyen nála, mert a tűzoltók csak roncsolással tudnak behatolni az ingatlanba. Így tűzoltói segítség nélkül is vissza tud jutni a szülő. Ki lehet támasztani az erkélyajtót, hogy ne tudja a gyermek rácsukni.


Két szülőnél volt mobiltelefon, így maguk hívták ki a tűzoltókat, egy esetben pedig a szomszéd kért segítséget.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
Savaria Fórum 32. évfolyam 1.szám - 2023.01.21.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Mi vagyunk a lámpafény: díjátadó gála és ünnepi műsor a magyar kultúra napján
Január 21-én hagyományosan az Agorában került sor a kultúra napi díjátadó gálára, ahol a városunk kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakembereket ismerték el. Köszöntőt mondott Horváth Soma, Szombathely MJV alpolgármestere. A díjátadót ünnepi műsor követte.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Fák közé hajtott egy autó Sitke térségében, a Sárvár felé vezető szakaszon
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Megszakadt a Falco veretlenségi sorozata, megálljt parancsolt a címvédőnek a DEAC
A debreceniek a Szolnok után a címvédő orra alá is borsot törtek és 75-81-re nyertek az Aréna Savariában.
Komáromba utazik az SZKKA
Vasárnap este 6 órától a Komáromban lép pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB/I B-s női kézicsapata. Mindkét gárda 21 ponttal várja az összecsapást.
Wagner András Sétány avatóünnepség lesz február 6-án
Az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. tette közzé a Wagner András Sétány avatóünnepség részletes programját.
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron
A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.