km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Elkezdődött a tömeges oltás Szombathelyen, a folytatás még kérdéses

Elkezdődött a tömeges oltás Szombathelyen, a folytatás még kérdéses

Béke és nyugalom volt az egykori SZTK-ban kialakított oltópontoknál pénteken délelőtt. Múlt csütörtökön oltásra várakozó tömeg torlódott fel itt. Egyelőre nagy a bizonytalanság a hétvégére tervezett tömeges oltás körül, a legfrissebb hírek szerint elmarad.

 

Készülve a meghirdetett tömeges oltásra sátrakat állítottak az egykori SZTK épülete elé, székeket, mobil wc-t helyeztek ki, több parkolót felszabadítottak a környéken, a helyszínt rendőrök biztosították. A tumultus ezúttal elmaradt. A hétvégére tervezett tömeges oltás körül nagy a bizonytalanság, az első hírek szerint technikai problémák miatt törölték, így az a 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, aki sms-ben kapott értesítést, más időpontban kapja majd meg a vakcinát. Később a tömeges oltás halasztásáról szóló hírt levették a kormányzati portálról. 


Az oltási tervnek megfelelően az erre a hétre tervezett oltási program ütemesen és jól halad – jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatón György István államtitkár. Hozzátette: szeretne mindenkit megnyugtatni a pénteken megjelent „dezinformációkkal” kapcsolatban.


Később közölte, „szinkronizációs problémák” vannak az adatbázissal, ezért később fog megtörténni annak a 74 ezer embernek az oltása, akik az SMS-ben kapott tájékoztatás szerint most hétvégén kapták volna meg az Astra Zeneca vakcinát. Az államtitkár elnézést kért az érintettektől.

 

Fotó: Nagy Jácint 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Buffon távozik a Juventustól
A világbajnok kapus, Gianluigi Buffon az idény végén elhagyja a Juventus labdarúgócsapatát, de egyelőre nem szeretne visszavonulni.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.