km/óra
  2021.07.30., péntek  •  Judit, Xénia napja
Szombathelyi piac: megszervezik a házhoz szállítást

Szombathelyi piac: megszervezik a házhoz szállítást

A piacon tájékozódott a szombati helyzetről dr. Nemény András, Szombathely polgármester. A Facebook-oldalára kiposztolt bejegyzés alapján rendben működött a vásárcsarnok.

Az önkormányzat a héten döntött úgy, hogy egyszerre csak 100 ember tartózkodhat a piaci csarnokban. Pénteken aztán felkerült a világhálóra egy fotó, amelyen a tömött sorban álló emberek várakoznak az utcán – sok volt köztük az idős ember. Emiatt aztán a pénteki online sajtótájékoztatón is felvetődött, mi lesz a piaccal.


A polgármester ekkor elmondta a város nem tervezi a piac bezárását, ahol egyébként már csak élelmiszereket lehet csak vásárolni. A vevők akkor egész egyszerűen máshova, valószínűleg a szupermarketekbe mennének. A polgármester jelezte, felügyelik jövőben a biztonságos védőtávolság betartását, az árusoknak is osztanak maszkot, és megszervezik, hogy rendelni lehessen, az árut pedig önkéntes futárok viszik házhoz.


 


A polgármester szombaton látogatott ki a piacra, hogy meggyőződjön arról, mi a helyzet. „A piacon ma minden rendben volt, árusok maszkban, emberek türelemmel, sorban állás semmi, a kiszállítás szervezése folyamatban, az igazgatónő a helyzet magaslatán”, írta Nemény András a Facebook-posztjában. 


–  Látni akartam, hogy minden rendben van-e – mondta el érdeklődésünkre Nemény András. – Az igazgatónő most azon dolgozik, hogy az árusokkal együttműködve megszervezze a házhoz szállítást, ebben a város az önkéntesek munkájával tud majd segíteni. Ugyanis a legfontosabb most az, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztályt, az időseket otthon tartsuk. Eddig is igyekeztünk az összes létező, rendelkezésre álló csatornán figyelmeztetni, informálni őket, ezután is ezt tesszük. 

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
Savaria Fórum 30. évfolyam 27. szám - 2021.07.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett nő Szombathely határában
Csütörtökön történt személyi sérüléses közlekedési baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között, a 87-es főúton. Álló Volvóba rohant egy Suzuki, az okozó elvesztette az eszméletét.
Frissen kinevezett óvodavezetőket köszöntött a polgármester
Óvodavezetői kinevezéseikről szóló okiratot adott át irodájában július 28-án dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere Ganzerné Dávid Gabriellának, Halász Imrénének, Kovács-Fodor Viktóriának, valamint Pajor Andrásnénak, olvasható a város honlapján.
Gyújtsatok ma egy gyertyát Rozikámért! – Egy édesanya kérése
Pontosan egy éve történt az elmúlt évek talán legmegrázóbb közlekedési balesete Vas megyében, idézi fel a 112press.
Továbbra is keresi a rendőrség az andrásfai Bödei Istvánt
A Vasvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020 novemberében indított körözési eljárást Bödei István, 64 éves, andrásfai lakos eltűnése miatt, áll a rendőrség közleményében.
Orbán: a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz
Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson, így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország. De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
legfrissebbek
Egy-két napon belül vége a hőhullámnak
Egy-két napon belül vége a hőhullámnak, de a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé visszatérhet még a kánikula - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.
A delta variáns súlyosabb betegséget okozhat, mint a Covid-19 más változatai
A koronavírus gyorsan terjedő delta variánsa súlyosabb betegségeket okozhat és fertőzőbb, mint a Covid-19 más változatai - áll az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) belső jelentésében, amelyből pénteken a The Washington Post és a The New York Times amerikai napilapok közöltek részleteket.
Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós
Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós - jelentette be a közösségi oldalán pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.
Válogatott magasember a Falco legfrissebb igazolása
Golomán György Belgiumból érkezik a háromszoros magyar bajnok szombathelyiekhez.
Kamion szorított le egy traktort a 86-oson, elhajtott a baleset okozója
Körmend irányába tartott a 86-os főúton egy bálákat szállító John Deere traktor. A szerelvényt Egyházasrádóc előtt egy kamion kezdte előzni, de szemből gépkocsi érkezett.