km/óra
  2022.08.11., csütörtök  •  Zsuzsanna, Tiborc napja
Szombathelyen is rohamos mértékben emelkedik a fertőzöttek száma

Szombathelyen is rohamos mértékben emelkedik a fertőzöttek száma

Országosan naponta átlagosan mintegy 200-an veszítik életüket a koronavírus-fertőzés következtében. Szombathelyen is egyre több dolguk van a háziorvosoknak és a mentőknek egyaránt, hiszen nőtt a betegek száma.

 

Szombathely az egyike azon városoknak, ahol az elmúlt héten növekedett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Megyénkben mára 144 új fertőzöttet regisztráltak, így 16 ezer 246-ra nőtt azoknak a vasiaknak a száma, akik az elmúlt egy évben elkapták a vírust. A járvány harmadik hullámában gyors ütemben nő a számuk a környezetünkben is.


Dr. Haklits Györgyi  háziorvos az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy iszonyú nagy a háziorvosi rendelések terhelése az elmúlt napokban, eszméletlen mértékben emelkedik a fertőzöttek száma. Velük kapcsolatban rengeteg járványügyi teendő van a betegellátás mellett. Az állapotukat folyamatosan követik, hogy meddig maradhatnak otthon, mikor kell kórházba utalni őket.


A mentők terhelése is növekszik. Szinte folyamatosan hallható a szirénázás a városban. Az alaptevékenységük mellett a mintavételezés is komoly feladatot ró a szolgálatra. 


Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője kiemelte, Vas megyében naponta átlagosan 80-100 esetet látnak el, és ezek között természetesen ott vannak a covidos betegek is, akiknek az aránya körülbelül 30 százalék az ellátott feladatok között. Szombathelyen naponta a feladatszámok 35-40-45 között alakulnak, és látszik az emelkedő tendencia az utóbbi napokban, hetekben, ezt a járvány harmadik hullámának felfutása magyarázza.


Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az SZTV kérdésére, mely szerint hova, melyik intézménybe szállítják az ellátásra szoruló koronavírusos betegeket, elmondta: a kórházi betegelhelyezés szigorú rend szerint történik. A mentők egy rendszerben látják, hogy hol van szabad kapacitás, és hol a legmegfelelőbb az adott páciens számára az ellátás, ennek az aktuális helyzetnek megfelelően szállítják kórházba a beteget.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
Savaria Fórum 31. évfolyam 27.szám - 2022.07.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Zivatarok miatt adtak ki veszélyjelzést megyénkre is
Zivatar miatt veszélyjelzést adott ki csütörtökön 12 megyére, köztük Vasra is az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Iskolaőröket toboroz a rendőrség
Előzésbe kezdett és fának csapódott egy Suzuki Csehi közelében
Az Oszkó irányába tartó személyautó idős vezetője egy pótkocsis járműszerelvény előzésébe kezdett, de az autó a menetirány szerinti bal oldalon mély padkára futott. A sofőr valószínűleg nem mert a fékbe taposni.
Szombathelyen továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Országos átlagban tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.
Tovább nőtt Ausztriában a magyar munkavállalók száma
Minden eddigi rekord megdőlt júniusban is, egyre több magyar dolgozik Ausztriában, és az is igaz, hogy megint a magyarok száma nőtt a legjobban. Azért igyekeznek a román, horvát, német állampolgárok is, az ukránok száma pedig még alacsony ugyan, de gyorsan megkétszereződött, olvasható az orf.at-n.