km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Dr. Nemény András polgármester konzultációra hívta az önkormányzati cégek és intézmények vezetőit, hogy közösen találjanak megoldást a több mint tízszeresére nőtt energiaárak okozta problémára, olvasható közösségi oldalán.

 

Hangsúlyozta: céljuk, hogy a közeljövőben a lehető legkevesebb négyzetméter területen a lehető legtöbb feladatot tudják elvégezni a munkahelyek megtartásával és az energia spórolásával. Hozzátette, hogy elsődleges felelősségük a bölcsődék és az óvódák zavartalan működése. Csak ez minimum 300 millió forint többletet jelent majd, míg a például közvilágítás legalább 600 millió forinttal lesz drágább. A kulturális, szociális és sportlétesítmények fűtés és áramdíja többmilliárdos nagyágrenddel fog nőni, de bajba kerülhetnek a civil szervezetek is.


Mint írja, az önkormányzati cégeket és intézményeket, valamint kapcsolódó egyesületeket egységes egészként kezelve, egy új ideiglenes működési formát fognak kidolgozni és a szeptemberi városi közgyűlés elé terjeszteni.


„Sokak szerint (köztük a leggazdagabb magyar városok kormánypárti polgármesterei) ez így is lehetetlen vállalkozás és külső segítség nélkül biztos a csőd. Valószínűleg nem tévednek. De a mi dolgunk akkor is az, hogy mindent tegyünk meg, amit tudunk, spóroljunk a saját működésünkön és minden erőnkkel segítsünk a rászoruló szombathelyi családok ezreinek” - fogalmazott.

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.