km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Dr. Nemény András polgármester konzultációra hívta az önkormányzati cégek és intézmények vezetőit, hogy közösen találjanak megoldást a több mint tízszeresére nőtt energiaárak okozta problémára, olvasható közösségi oldalán.

 

Hangsúlyozta: céljuk, hogy a közeljövőben a lehető legkevesebb négyzetméter területen a lehető legtöbb feladatot tudják elvégezni a munkahelyek megtartásával és az energia spórolásával. Hozzátette, hogy elsődleges felelősségük a bölcsődék és az óvódák zavartalan működése. Csak ez minimum 300 millió forint többletet jelent majd, míg a például közvilágítás legalább 600 millió forinttal lesz drágább. A kulturális, szociális és sportlétesítmények fűtés és áramdíja többmilliárdos nagyágrenddel fog nőni, de bajba kerülhetnek a civil szervezetek is.


Mint írja, az önkormányzati cégeket és intézményeket, valamint kapcsolódó egyesületeket egységes egészként kezelve, egy új ideiglenes működési formát fognak kidolgozni és a szeptemberi városi közgyűlés elé terjeszteni.


„Sokak szerint (köztük a leggazdagabb magyar városok kormánypárti polgármesterei) ez így is lehetetlen vállalkozás és külső segítség nélkül biztos a csőd. Valószínűleg nem tévednek. De a mi dolgunk akkor is az, hogy mindent tegyünk meg, amit tudunk, spóroljunk a saját működésünkön és minden erőnkkel segítsünk a rászoruló szombathelyi családok ezreinek” - fogalmazott.

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.