km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Szombathelyen közösen keresik a megoldást: 600 millió forinttal lesz drágább a közvilágítás

Dr. Nemény András polgármester konzultációra hívta az önkormányzati cégek és intézmények vezetőit, hogy közösen találjanak megoldást a több mint tízszeresére nőtt energiaárak okozta problémára, olvasható közösségi oldalán.

 

Hangsúlyozta: céljuk, hogy a közeljövőben a lehető legkevesebb négyzetméter területen a lehető legtöbb feladatot tudják elvégezni a munkahelyek megtartásával és az energia spórolásával. Hozzátette, hogy elsődleges felelősségük a bölcsődék és az óvódák zavartalan működése. Csak ez minimum 300 millió forint többletet jelent majd, míg a például közvilágítás legalább 600 millió forinttal lesz drágább. A kulturális, szociális és sportlétesítmények fűtés és áramdíja többmilliárdos nagyágrenddel fog nőni, de bajba kerülhetnek a civil szervezetek is.


Mint írja, az önkormányzati cégeket és intézményeket, valamint kapcsolódó egyesületeket egységes egészként kezelve, egy új ideiglenes működési formát fognak kidolgozni és a szeptemberi városi közgyűlés elé terjeszteni.


„Sokak szerint (köztük a leggazdagabb magyar városok kormánypárti polgármesterei) ez így is lehetetlen vállalkozás és külső segítség nélkül biztos a csőd. Valószínűleg nem tévednek. De a mi dolgunk akkor is az, hogy mindent tegyünk meg, amit tudunk, spóroljunk a saját működésünkön és minden erőnkkel segítsünk a rászoruló szombathelyi családok ezreinek” - fogalmazott.

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.