km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Szombathelyen készült a magyar kosárlabda válogatott

Szombathelyen készült a magyar kosárlabda válogatott

Csütörtök este megkezdődik a férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőköre. A magyar válogatott Szombathelyen kezdte meg a felkészülést, teljes kerettel és új szakmai stábbal.

 

A Falco szurkolói számára több ismerős arc köszön vissza a kispadról, hiszen a szövetség Gasper Okornnak szavazott bizalmat, aki kapitányként irányítja a nemzeti csapatot. Segítői között ott lesz a szombathelyi klub jelenlegi vezetőedzője, Milos Konakov valamint Sabáli Balázs is. A válogatott Izland ellen kezdi meg a selejtezősorozatot, amelyen fél nyolckor dobják fel a labdát. A folytatásra sem kell sokat várni a szurkolóknak, akik a Schaeffler Aréna Savariában élőben is láthatják kedvenceiket. A hét utolsó napján Olaszországgal méri össze tudását a magyar válogatott. A keretben nagy változás nem történt, ugyanakkor nagy névvel bővült a csapat, hiszen Hanga Ádám ismét rendelkezésre áll. A friss szerb kupagyőztes hátvéd a vasi vármegyeszékhelyen csatalakozott társaihoz. A kerethirdetés után körvonalazódik a szakmai stáb elképzelése és több egykori valamint jelenlegi Falco-játékos is szerepet kaphat.


A magyar válogatott kerete: Mikael Hopkins, Pongó Marcell, Maronka Zsombor, Keller Ákos, Hanga Ádám, Vojvoda Dávid, Váradi Benedek, Benke Szilárd, Golomán György, Tóth Ádám, Perl Zoltán, Somogyi Ádám.


2024.február 22. - 20:30 (TV: Duna World)
Izland - Magyarország


2024.február 25. - 18:00 (TV: M4 Sport+)
Magyarország - Olaszország
Szombathely, Schaeffler Aréna Savaria

 

Pungor Csaba
Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.