km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
SZKKA: nem sikerült borítani a papírformát, magabiztosan nyert az FTC

SZKKA: nem sikerült borítani a papírformát, magabiztosan nyert az FTC

Az első játékrészben nagyot küzdött az SZKKA, de a fordulást követően a Fradi rákapcsolt, így magabiztosan vitte el a két pontot az Aréna Savariából. A végeredmény: SZKKA-FTC 20-40 (12-17)

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA 24. FORDULÓ

HUNGAST-SZOMBATHELYI KKA - FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20-40 (12-17)

SZOMBATHELYI KKA: TOMASEVICS –  Gheorghe, Szekerczés 3 (1), Gorilska 5, Stosics 2, Pődör R. 1, Csire 2.  Csere: Christe, Balog (kapusok), Bíró D., HORVÁTH P. 4, Gabnai, Zsákovics 2, Győri 1, Virág

Edző: Pődör Zoltán
 

 

Élénk érdeklődés kísérte a bajnoki címvédő Ferencváros szombathelyi vendégjátékát. A fővárosiak voltak a találkozó toronymagas esélyesei, ám a szombathelyiek parádésan kezdtek, a 7. percben 3-2-re vezettek Csiréék. Tomasevics adott stabilitást a gárdának, a rutinos kapus fantasztikus védéseket mutatott be. Pődör Rebeka megsérült, helyére Horváth Petra érkezett, de az SZKKA lendülete nem hagyott alább (9. p.: 5-5). A vezetést először a 10. percben vette át a jelenleg a tabella 2. helyén tanyázó gárda (5-6). Janurik egyre hatékonyabban védett, és támadásban is feljavult a Fradi: több, könnyű találatot értek el Edwidge-ék, így a 13. percben immár 5-8 volt az állás – ekkor kérte ki első idejét Pődör Zoltán vezetőedző. Horváth Petra betalált, majd Tomasevics fogott egy lövést, aztán Szekerczés büntetőből volt eredményes (7-8). Gorilszka kiegyenlített – Elek Gábor nyomban reagált, ő is magához hívta játékosait. Az időkérés megnyugtatta Szucsánszkiékat, ám csak nem hagyta magát az SZKKA. A 20. percben ismét egyenlő volt az állás (10-10). A házigazdák átlövésből és beállóból is sorra eredményesek voltak, így a Ferencváros képtelen volt elhúzni riválisától. A játékrész hajrájához közeledve egyre több hiba csúszott a hazaiak támadójátékába, a fővárosiak ugyanakkor könnyű találatokat szereztek (25. p.: 11-14). Az Arénában nagyszerű volt a hangulat, a két szurkolótábor kitett magáért. A 28. percben Tomasevicset is ápolni kellett egy ütközés után – szerencsére a sérülése nem bizonyult komolynak. A szünetre 12-17-tel vonultak az alakulatok. 

 

A fordulást követően az FTC kezdett jobban, a mieink nem tudták bevenni Janurik kapuját (34. p.: 12-21). A 36. percben Pődör Zoltán időt is kért, de sajnos, a meccs ezen periódusában nem jött össze a góllövés. Bölk remekelt, sajnos, a zöld-fehérek gyors támadásinak nem találták az ellenszerét a mieink. Virágék sajnos nem tudták feltörni a Fradi védekezését, még emberelőnyben sem (42. p.: 12-25). Elek Gábor együttesen folyamatosan növelte előnyét – igaz, ehhez az is kellett, hogy az SZKKA nem lőtt gólt több, mint 20 percig. A 46. percben újabb hazai időkérés következett,  ám ez sem segített. Szekerczés még büntetőből sem tudott betalálni. A bajnoki címért még versenyben lévő vendégek gyorsabban kézilabdáztak, jószerivel minden támadásukat góllal fejezték be (48. p.12-31). Az elképesztően hosszú gólcsendet Gorilszka törte meg a 49. minutumban. A második félidőben már nem volt egy súlycsoportban a két társulat, ekkor már csak a különbség volt kérdéses. Az utolsó öt percre már csaknem húsz volt közte, ekkor már a szombathelyieknél jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget. 

 

A mérkőzés első félidejében az SZKKA megizzasztotta esélyesebb ellenfelét, ám a második játékrészben azonban a házigazda támadásban gyengélkedett, így a Fradi végül megérdemelten, magabiztosan vitte el a két pontot.   
 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Krilov István

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.