km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Aláírt az SZKKA bombaigazolása, Orbán Adrienn

Aláírt az SZKKA bombaigazolása, Orbán Adrienn

A városháza sajtótermében ünnepélyes keretek között írta alá egyéves szerződését a női NB I-ben szereplő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia bombaigazolása, Orbán Adrienn, aki a Kisvárda együttesétől érkezett. Dr. Horváth Attila sportért felelős alpolgármester szerint óriási fogás a 33 éves jobbszélső, ugyanis szombathelyi sportcsapat korábban sosem igazolt Bajnokok Ligája-győztes sportolót, márpedig a 38-szoros magyar válogatott jobbszélső három BL-t is nyert a Győri Audi ETO csapatával.

 

- Nagy eredmény, hogy egy ilyen kaliberű játékost tudtunk igazolni. Adrinak megvan a múltja és a jövője is. Eddig is az volt a klub filozófiája, hogy a rutinos, sokat megélt játékosok át tudják adni a tudást a fiataloknak. Látszik, hogy az elmúlt évek munkája kezd célba érni, ezt szeretnénk jövőre is folytatni.  A városban is egyre népszerűbb a csapatunk, egyre többen jönnek a meccsekre, és egyre több a figyelem felénk – fogalmazott az SZKKA elnöke, Pődör Zoltán. 


Az első élvonalbeli szezonjában a biztos bennmaradás volt az SZKKA legfőbb célja, de a sztárigazolás biztos benne, hogy a következő idényben nem a kiesés ellen fognak harcolni. 


- Én mindig merek nagyot álmodni. Bízom benne, hogy meg tudunk csípni egy nagyon jó helyezést a középmezőny elején. Nyilván benne van bármi, hiszen ez egy sport, de úgy gondolom, hogy biztosan nem a kiesés ellen fogunk küzdeni – nyilatkozta Orbán Adrienn, aki  nem csak játékosként segíti a jövőben az SZKKA csapatát, az utánpótlásban edzőként adja át tudását a gyerekeknek. 

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.