km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
SZKKA: búcsú az élvonaltól

SZKKA: búcsú az élvonaltól

Jövőre az NB/I B Nyugati-csoportjában szerepel majd a Szombathelyi Kézilabda Klub És Akadémia (SZKKA) együttese, miután nem tudta legyőzni nyolc góllal a nagy rivális Érd együttesét. A végeredmény: SZKKA – Érd 34-30.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 25. FORDULÓ

HUNGAST SZOMBATHELYI KKA - ÉRD  34-30 (17–20)

SZOMBATHELYI KKA: Balog –  Gheorghe 1, SZEKERCZÉS 10 (3), Gorilska 1, STOSICS 8, PŐDÖR R. 7 (3), Csire 4.  Csere: Christe, Tomasevics (kapusok), Bíró D., Horváth P. 2, Zsákovics, Győri, Virág, Horváth A. 1, Szmolek

Edző: Pődör Zoltán

 

Remekül kezdte a kiesési rangadót a házigazda, Szekerzés találata után az 5. percben már időt is kért Horváth Roland (5-2). A későbbiekben igyekezett felzárkózni a Pest megyei együttes, és sikerrel is jártak: a 8. percben egygólosra olvadt az előny (8-7), majd a 9. percben már egált mutatott az eredményjelző. Ekkor Pődör Zoltán hívta össze a csapatát. A kezdeti megilletődöttség után gyorsabban játszottak a narancssárga-feketék, akik a 10. percben át is vették a vezetést. A 11. percben kettős emberelőnybe kerültek Csiréék, Georghe révén jött az egyenlítés (8-8). Felváltva este a találatok, egyik együttes sem tudott meglépni (15. p.: 10-10). Pődör Rebekai percei következtek, aki előbb 7-sből, majd akcióból is betalált, így ismét átvette a vezetést az SZKKA (12-11). AZ öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis Bódiék gyorsan fordítottak, és a 22. percben már kettő volt közte (13-15). A kapusok nem brillíroztak, így szinte minden támadás góllal zárult. A 23. percben Gorilszka ellen szabálytalankodott Kopecz, a játékvezetők egyből piros lapot adtak a vétkesnek, más kérdés, hogy Pődör büntetője után a labda a felső lécen csattant. Állandósult az 1-2 gólos érdi előny, a szombathelyi támadásokba egyre több hiba csúszott. A 28. percben először mentek hárommal a vendégek, így Pődör Zoltán kikérte második idejét is (16-19). Ez sem segített a mieinken, akik a szünetre háromgólos hátránnyal vonultak. 

 

A fordulást követően Stosics köszönt be, majd Szabó Kitti is piros lapot kapott, miután fejbe dobta Tomesevicset a 7 méteresnél. Mindkét oldalon több volt a hiba, a házigazda nem tudott egyenlíteni. Többször is támadhatott az SZKKA az ikszért, ez végül a 39. percben jött össze (22-22). Tomasevics mutatott be fontos védéseket, ez kellett ahhoz, hogy Virágék meccsben maradjanak. A másik oldalon Kántor Kamilla is több ziccert hárított, a meccs ezen periódusában kevesebb gól esett. Negyed órával a vége előtt 25-25 állt az eredményjelzőn – ekkor kért időt Horváth Roland, a vendégek trénere. A 47. percben átvette a vezetést az SZKKA – Horáth Petra átlövésével, majd Csire is betalált (27-25). Balog is jól védett, elől pedig Szekerczés találataival sikerült meglépni (54. p.: 31-27). 32-27-nél kezdett izgalmassá válni a meccs (a szombathelyieknek héttel kellett nyernie ahhoz, maradjon esély az utolsó fordulóban a bennmaradás kiharcolásához.)  Nem sikerült továbbnövelni az előnyt, sőt, az érdiek feljöttek mínusz háromra (58. p.: 33-30).


A szombathelyiek ugyan nyertek, de eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül kiestek az NB/I-ből. 

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/SZKKA

 

Krilov István

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.