km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Szijjártó Péter a szigorított határátlépésről egyeztetett osztrák kollégájával

Szijjártó Péter a szigorított határátlépésről egyeztetett osztrák kollégájával

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztett Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel az ingázó magyarokat is érintő, a koronavírus-járvány miatt Ausztriában elrendelt szigorított határátlépésről.

 

Pénteki Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter azt írta: az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat.


Ismertette: csütörtökön telefonon egyeztetett Alexander Schallenberggel. Abban maradtak, hogy a jövő héten összegyűjtik az új szabályozás következményeit, és azokat a magyar külügyminiszter továbbítja osztrák kollégájának, "kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából". Szijjártó Péter hozzátette: több tisztázandó kérdés van az elvégzendő koronavírustesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása.


Hozzátette: pénteken telefonon egyeztetett Ágh Péter, Barcza Attila, Hende Csaba, Molnár Ágnes, Nagy István, V. Németh Zsolt és Vigh László fideszes képviselőkkel - mivel az ő választókerületeikben élő embereket érinti a leginkább a szabályozás -, valamint Hámori György (Fidesz-KDNP) kapuvári polgármesterrel.


A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába utazóknak három napnál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk, vagy az országba érkezve 24 órán belül teszteltetniük kell. Az ingázóknak, a többi beutazóhoz hasonlóan, hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi teszteredményt is fel kell mutatniuk. (MTI)

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.