km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Szigorúbban ellenőrzik a maszkviselést Szombathelyen is

Szigorúbban ellenőrzik a maszkviselést Szombathelyen is

Szigorúbban ellenőrzik ezentúl a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok betartását. Szombathelyen a tömegközlekedési járműveken és az üzletekben kötelező a maszk - az intézmények intézkedhetnek saját hatáskörben. Egyelőre nem büntetnek, csak figyelmeztetnek.

 

Az egyik vegyes kereskedésben a vásárlók jelentős többsége szabálykövető, és viselik a maszkot. Alig tíz százalékukat kell csak figyelmezetni arra, hogy maszk nélkül tilos bejönni.


Nagy Krisztina boltvezető az SZTV érdeklődésére elmondta, ha belép valaki, és nincs rajta maszk, megkérik, hogy vegye fel. Ha azt mondja, hogy nincs nála vagy elfelejtette, akkor - volt rá példa nem egyszer, hogy - kiment a kocsiba vagy megvette, mert náluk is lehet kapni a boltban. Kért egyet és a végén kifizette. Viszont vannak olyanok, akikre hiába szól az ember, elég sok atrocitás van ebből.


A rendőrség ellenőrzi a maszkviselést - nemcsak a bolt dolgozóit, hanem azt is figyelmeztetik, aki vét az előírások ellen. 


A vásárcsarnokban április 6-ától kötelező a maszk viselése. Polákovics Marietta, a Szombathelyi Vásárcsarnok ügyvezető igazgatója elmondta, hogy biztonsági őreik folyamatosan járják a vásárcsarnok területét, és figyelmeztetik azokat a vásárlókat szájmaszk viselésére, akik esetleg a vásárcsarnokba belépve, mégis lehúznák a szájmaszkot.


Sokan ugyanis megpróbálják kijátszani a szabályokat. Ők azonban figyelmeztetésben részesülnek: a biztonságiak mindenütt ott vannak. Sipos Imre biztonsági őr tapasztalata, hogy a második hullámban sokkal több dolguk van, mint az elsőben volt. Több a renitens, többet kell figyelmeztetni az embereket. Azért a nagy részük hallgat rájuk, de egy-kettő van, akit kétszer is kell figyelmeztetni.


A fővárosban péntektől 15 ezer forint pénzbüntetéssel sújtják majd azt, aki zárt térben nem visel maszkot; a MÁV és a VOLÁN járatain a rendőrség mellett a polgár- és vagyonőrök ellenőrzik a szabály betartását - leszállítják, aki nem visel maszkot.


Szombathelyen a tömegközlekedési járműveken és az üzletekben kötelező a viselése - az intézmények intézkedhetnek saját hatáskörben, többségük élt is ezzel a lehetőséggel.

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Kalandozás: a sarki fény nyomában járnak
A sarki fény nyomában járhatnak azok, akik ellátogatnak dr. Vig Károlynak, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettesének az előadására, melyet január 31-én tartanak az AGORA Művelődési és Sportházban.
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.