km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Szétzilálta a tűzifapiacot a kormány, már tarolnak is a csalók

Szétzilálta a tűzifapiacot a kormány, már tarolnak is a csalók

Az állami erdészetek nem bírják a hatósági áras lakossági kiszolgálást, a piaci tűzifa-kereskedelemben pedig hiány van és elszálló árak, a palackos gáznál szintén. A szegényeknek a rőzsegyűjtést ajánlja a kormány, de azért is fizetni kell, az engedélyek beszerzéséről nem is beszélve - írja a HVG.

„A területileg illetékes állami erdőgazdaságnál azt mondták, március a legkorábbi időpont, amikor fát lehet elhozni, akkora a várólista” – panaszkodik a HVG tűzifavásárlással próbálkozó olvasója.

A 10 köbmétert ráadásul csak egyben adják ki, 5 méteres rönkök formájában; azt ajánlották, ehhez egy minimum 10 tonnás, darus teherautót kellene bérelni. Az úgy 130 ezer forint, és a mi utcánkba maximum 7,5 tonnás jármű hajthat be – vázolja a helyzet kilátástalanságát.

Más erdészetnél jobb a helyzet, van fa, de csak egyetlen átvételi ponton, és csupán egyfajta - a teljes anyag a HVG-n olvasható.

Fotó:Pixabay
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.