km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Szétvert Ford a 87-es főút mellett, egy hónapja porlad Kám közelében

Szétvert Ford a 87-es főút mellett, egy hónapja porlad Kám közelében

Az autó balesetveszélyt jelent a szűk, de nagy forgalmú főúton, mivel minden nap többen megállnak megnézni, hogy van-e szüksége valakinek segítségre. Ők nem tudják, hogy nem baleset történt, csak valaki ott hagyta az autót, amit azóta néhányan feszültség-levezetésre használtak.

 

Az erdőszélen álló járműre a 112Press több olvasója felhívta már a figyelmet és korábban körbe is fotózták a gépkocsit. Több olyan dolgot megtudtak, ami alapján eljutottak az autó korábbi tulajdonosához.


A nyomok egy Veszprém megyei település polgármesteréhez vezettek, aki külföldi tartózkodása ellenére hamar reagált a megkeresésükre és készségesen segített. Elmondása alapján a rossz műszaki állapotú, de érvényes műszakival rendelkező Fordot hónapokkal korábban eladták egy Zala megyei cégnek. A polgármester működő telefonszámot is adott a vevőhöz, így hiába virít még a település neve a gépkocsin, a környezetszennyezésért nem felelősek. 


Időközben megtudták azt is, hogy a Ford augusztus 3-ról 4-re virradóra a szombathelyi Ady tér parkolójában állt. A sofőr a környéken tölthette az éjszakát, majd délelőtt távozott az autóval, ami akkor még működőképes állapotban volt. A gépkocsi ezután került a 87-es főút melletti területre, eddig ismeretlen körülmények között. A rendszámot leszerelték, a hatósági matricát eltávolítottták, ami arra utal, hogy eszük ágában sem volt már elvinni onnan.


Azt nem tudják, hogy ki kezdte el az autó szétverését, de az biztos, hogy napok alatt tört ki az összes ablak. A horpadt tetőn és a motorháztetőn cipőnyomok jelzik, hogy valaki önfeledten táncolt rajta. 


A 112Press felhívta a megadott telefonszámot, ahol a hívást fogadó Zala megyei férfi egy darabig készségesen segített, elmondta, hogy az autót a nyár elején eladta egy magánszemélynek, majd váratlanul hangot váltott és megkérdezte, hogy milyen jogon firtatják a hasznát. A beszámoló szerint ezután egyre ingerültebben kifogásolta, hogy a sajtó ilyesmivel foglalkozik, miközben ez a hatóság dolga, nem az újságíróké, majd elköszönt és letette a telefont.


Hozzátették, bíznak abban, hogy az autó hamarosan eltűnik a 87-es főút mellől és a tulajdonosa hivatalos papírral tudja majd igazolni, hogy azt leadta egy bontóban és nem egy magyar erdőben tűnik fel ismét a szétvert Ford.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak