km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Szétvert Ford a 87-es főút mellett, egy hónapja porlad Kám közelében

Szétvert Ford a 87-es főút mellett, egy hónapja porlad Kám közelében

Az autó balesetveszélyt jelent a szűk, de nagy forgalmú főúton, mivel minden nap többen megállnak megnézni, hogy van-e szüksége valakinek segítségre. Ők nem tudják, hogy nem baleset történt, csak valaki ott hagyta az autót, amit azóta néhányan feszültség-levezetésre használtak.

 

Az erdőszélen álló járműre a 112Press több olvasója felhívta már a figyelmet és korábban körbe is fotózták a gépkocsit. Több olyan dolgot megtudtak, ami alapján eljutottak az autó korábbi tulajdonosához.


A nyomok egy Veszprém megyei település polgármesteréhez vezettek, aki külföldi tartózkodása ellenére hamar reagált a megkeresésükre és készségesen segített. Elmondása alapján a rossz műszaki állapotú, de érvényes műszakival rendelkező Fordot hónapokkal korábban eladták egy Zala megyei cégnek. A polgármester működő telefonszámot is adott a vevőhöz, így hiába virít még a település neve a gépkocsin, a környezetszennyezésért nem felelősek. 


Időközben megtudták azt is, hogy a Ford augusztus 3-ról 4-re virradóra a szombathelyi Ady tér parkolójában állt. A sofőr a környéken tölthette az éjszakát, majd délelőtt távozott az autóval, ami akkor még működőképes állapotban volt. A gépkocsi ezután került a 87-es főút melletti területre, eddig ismeretlen körülmények között. A rendszámot leszerelték, a hatósági matricát eltávolítottták, ami arra utal, hogy eszük ágában sem volt már elvinni onnan.


Azt nem tudják, hogy ki kezdte el az autó szétverését, de az biztos, hogy napok alatt tört ki az összes ablak. A horpadt tetőn és a motorháztetőn cipőnyomok jelzik, hogy valaki önfeledten táncolt rajta. 


A 112Press felhívta a megadott telefonszámot, ahol a hívást fogadó Zala megyei férfi egy darabig készségesen segített, elmondta, hogy az autót a nyár elején eladta egy magánszemélynek, majd váratlanul hangot váltott és megkérdezte, hogy milyen jogon firtatják a hasznát. A beszámoló szerint ezután egyre ingerültebben kifogásolta, hogy a sajtó ilyesmivel foglalkozik, miközben ez a hatóság dolga, nem az újságíróké, majd elköszönt és letette a telefont.


Hozzátették, bíznak abban, hogy az autó hamarosan eltűnik a 87-es főút mellől és a tulajdonosa hivatalos papírral tudja majd igazolni, hogy azt leadta egy bontóban és nem egy magyar erdőben tűnik fel ismét a szétvert Ford.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.