km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Szerdán lesz Csollány Szilveszter búcsúztatója

Szerdán lesz Csollány Szilveszter búcsúztatója

Február 9-én délelőtt 11 órakor, a Farkasréti temetőben lesz az 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter búcsúztatója.

 

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a sportoló búcsúztatóját a tervek szerint a ravatalozó előtti nyitott téren tartják majd. A nyilvános eseményen részt vevők a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát, a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség. 

 

Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. Az eseményen az Emmi részéről dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében pedig dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet. A Magyar Torna Szövetség elnöke, dr. Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart, a család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

 

Csollány Szilveszterről december 7-én derült ki, hogy kórházba, sőt lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete január 24-én feladta a harcot. A sportolót a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti.

 

 

kapcsolódó cikkek
Gyász: elhunyt Csollány Szilveszter
Gyász: elhunyt Csollány Szilveszter
Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.
címkék
kapcsolódó cikkek
Gyász: elhunyt Csollány Szilveszter
Gyász: elhunyt Csollány Szilveszter
Ötvenegy esztendős korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szünetel hétfőn a melegvíz-szolgáltatás a Váci Mihály utcában és környékén
Bécsben spórolnak a díszkivilágítással karácsonykor
Az energiatakarékosság érdekében Bécsben a Ring az idei karácsonyi szezonban sötétben marad. A város és a kereskedelmi kamara is egyetértett ebben. Emellett a Rathausplatzon is korlátozásokat terveznek az ünnepi vásárkor. A spórolás, önkéntes alapon a kirakatok kivilágítását is érintheti, olvasható az orf.at-n.