km/óra
  2023.12.03., vasárnap  •  Ferenc napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

A Szerda esti akusztik legközelebbi vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. A koncert július 13-án, 19 órakor kezdődik az AGORA Művelődési és Sportház melletti területen.

 

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, hogy a szerda esti akusztik koncertek a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósulnak meg. Több éve pályáznak már sikerrel, idén 10 koncert megvalósításához nyertek támogatást. Havonta egyszer, szerdánként tudják ennek a segítségével meglepni a közönséget. A mostani koncert a 6. a sorban, s mivel nyár van, a Sportház melletti teraszon, fákkal ölelt részen építik fel a pódiumot, hogy szép környezetben tudják fogadni a zene iránt rajongókat. A koncertsorozat mostani vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. 


A Felső Tízezer 2015-ben alakult Sallai László, a Szabó Benedek és a Galaxisok tagjának kezdeményezésére, aki később az együttes dalszerzője és frontembere lett. A Korándi Dávid gitárossal alkotott duóhoz kis idő múlva csatlakozott a Mayberian Sanskülotts-ból ismert Balogh Gallusz basszusgitáros, valamint Hromkó István dobos, aki szintén a Mayberian Sanskülotts tagja. 


2015 októberében jelent meg első albumuk, amely „generációs témákat feszeget”, és „a huszonévesek útkereső kérdéseit” helyezi fókuszba. 2017. május 2-án Új városok épülnek címmel a zenekar három számból álló középlemezt jelentetett meg. Az együttes 2. nagylemeze 2018 nyarán jelent meg Majd lesz valahogy címmel.  2020. március 2-án közzétették a Semmi pánik 2 című daluk videoklipjét, amely a 3. nagylemezük, A bonyolult világ első kislemeze. Az album 2020. március 30-án lett közzétéve az együttes Youtube-csatornáján.

 

Fotó: AGORA

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak