km/óra
  2022.09.30., péntek  •  Jeromos napja
Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

A Szerda esti akusztik legközelebbi vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. A koncert július 13-án, 19 órakor kezdődik az AGORA Művelődési és Sportház melletti területen.

 

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, hogy a szerda esti akusztik koncertek a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósulnak meg. Több éve pályáznak már sikerrel, idén 10 koncert megvalósításához nyertek támogatást. Havonta egyszer, szerdánként tudják ennek a segítségével meglepni a közönséget. A mostani koncert a 6. a sorban, s mivel nyár van, a Sportház melletti teraszon, fákkal ölelt részen építik fel a pódiumot, hogy szép környezetben tudják fogadni a zene iránt rajongókat. A koncertsorozat mostani vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. 


A Felső Tízezer 2015-ben alakult Sallai László, a Szabó Benedek és a Galaxisok tagjának kezdeményezésére, aki később az együttes dalszerzője és frontembere lett. A Korándi Dávid gitárossal alkotott duóhoz kis idő múlva csatlakozott a Mayberian Sanskülotts-ból ismert Balogh Gallusz basszusgitáros, valamint Hromkó István dobos, aki szintén a Mayberian Sanskülotts tagja. 


2015 októberében jelent meg első albumuk, amely „generációs témákat feszeget”, és „a huszonévesek útkereső kérdéseit” helyezi fókuszba. 2017. május 2-án Új városok épülnek címmel a zenekar három számból álló középlemezt jelentetett meg. Az együttes 2. nagylemeze 2018 nyarán jelent meg Majd lesz valahogy címmel.  2020. március 2-án közzétették a Semmi pánik 2 című daluk videoklipjét, amely a 3. nagylemezük, A bonyolult világ első kislemeze. Az album 2020. március 30-án lett közzétéve az együttes Youtube-csatornáján.

 

Fotó: AGORA

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
Savaria Fórum 31. évfolyam 34.szám - 2022.09.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Futsal: gálázva vette el a HVSE a rangadón az Aramis veretlenségét
A szombathelyiek 9-2-es győzelmet arattak a budaörsiek felett a bajnokság 6. fordulójában.
Vasi néptáncpanoráma és verbunk napja a Berzsenyi téren
Idén a "Vasi néptánc-népzenei együttesek műsora" programjai mellett kerül megrendezésre - a Hagyományok Háza kezdeményezése alapján - "Verbunk napja" című programsorozat, amelyen hagyományos táncaink és a kiváló táncosok 5 helyszínen várják az érdeklődőket: Budapest, Nyíregyháza, Székelyudvarhely és Zselíz mellett Szombathelyen a Berzsenyi tér ad helyet a programnak október 1-én, 14 órától - adja hírül a Vaskarika.
Az Európai Diáksport Napja: programok a Zrínyiben is
A magyar hagyományokból a #BEACTIVE Európai Sporthét legnagyobb létszámú eseményévé fejlődő diáksport napon ma ismét megmozdulnak a kontinens iskolái. Hazánkban közel 1.400, Európa-szerte pedig közel 10 ezer iskolában szerveztek élménysport programokat a gyerekeknek. Az idei fókusztéma: a zöld környezetünk védelme mentén pedig számos környezetvédelemmel kapcsolatos aktivitásban is részt vehetnek a gyerekek.Szombathelyen a Zrínyi iskolában tartották a rendezvényt.
Szerződést kötöttek a duális gépészmérnöki képzés hallgatói a partnervállalatokkal
A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést a duális gépészmérnöki alapképzésen tanuló elsőéves hallgatók a partnervállalatokkal. A Savaria Egyetemi Központban (SEK) szeptember 30-án megtartott rendezvényen megyei, városi, illetve egyetemi vezetők is részt vettek - olvasható az ELTE SEK oldalán.
A közgyűlést értékelték a frakciók
Elfogadta a közgyűlés a 74 pontos takarékossági csomagot, a fideszes képviselők tartózkodtak a szavazásnál. Erről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon pénteken.