km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

Szerda esti akusztik: a Felső Tízezer ad koncertet

A Szerda esti akusztik legközelebbi vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. A koncert július 13-án, 19 órakor kezdődik az AGORA Művelődési és Sportház melletti területen.

 

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, hogy a szerda esti akusztik koncertek a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósulnak meg. Több éve pályáznak már sikerrel, idén 10 koncert megvalósításához nyertek támogatást. Havonta egyszer, szerdánként tudják ennek a segítségével meglepni a közönséget. A mostani koncert a 6. a sorban, s mivel nyár van, a Sportház melletti teraszon, fákkal ölelt részen építik fel a pódiumot, hogy szép környezetben tudják fogadni a zene iránt rajongókat. A koncertsorozat mostani vendége a Felső Tízezer zenekar lesz. 


A Felső Tízezer 2015-ben alakult Sallai László, a Szabó Benedek és a Galaxisok tagjának kezdeményezésére, aki később az együttes dalszerzője és frontembere lett. A Korándi Dávid gitárossal alkotott duóhoz kis idő múlva csatlakozott a Mayberian Sanskülotts-ból ismert Balogh Gallusz basszusgitáros, valamint Hromkó István dobos, aki szintén a Mayberian Sanskülotts tagja. 


2015 októberében jelent meg első albumuk, amely „generációs témákat feszeget”, és „a huszonévesek útkereső kérdéseit” helyezi fókuszba. 2017. május 2-án Új városok épülnek címmel a zenekar három számból álló középlemezt jelentetett meg. Az együttes 2. nagylemeze 2018 nyarán jelent meg Majd lesz valahogy címmel.  2020. március 2-án közzétették a Semmi pánik 2 című daluk videoklipjét, amely a 3. nagylemezük, A bonyolult világ első kislemeze. Az album 2020. március 30-án lett közzétéve az együttes Youtube-csatornáján.

 

Fotó: AGORA

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.