km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Szentgotthárdon mutatták be a Boldog Brenner János életét bemutató filmsorozatot

Szentgotthárdon mutatták be a Boldog Brenner János életét bemutató filmsorozatot

A Boldog Brenner János életét feldolgozó filmsorozat díszbemutatóját Szentgotthárdon, a Csákányi László moziban tartották a hétvégén. A Weöres Sándor Színház színészei is részt vettek a közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen. Szombathelyen is lesz filmbemutató márciusban - olvasható a Weöres Sándor Színház honlapján.

A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ csaknem teljes társulata szerepel a Szilágyi Andor rendezte televíziós játékfilm sorozatban, a főszerepet a forgatás idején még a társulatunkat erősítő Jámbor Nándor kapta meg, aki elképesztő hasonlóságot mutat Boldog Brenner János magyar elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, Rábakethelyi káplán,  az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújával. A film érdekessége, hogy a történetvezetés nem lineáris, a mai kor “gyermeke", egy youtuber fűzi össze a film egyes szálait. 

A két napos szentgotthárdi teltházas vetítésen három etapban mutatták be a sorozatot. A vetítések között közönségtalálkozót rendeztek, melyen Dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a játékfilmet. Az alkotók mellett ott volt Brenner József nagyprépost Boldog Brenner János  testvére is, és Jámbor Nándor főszereplő mellett színházunkból Szerémi Zoltán, Antal D. Csaba, Gyulai-Zékány István, Balogh János, Kelemen Zoltán és Szabó Róbert Endre képviseltette magát - a cikk a Weöres Sándor Színház honlapján olvasható.

 

 

Fotó: A filmsorozat forgatásán/Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban