km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Szent Márton-napi vásár a Vasi Skanzenben

Szent Márton-napi vásár a Vasi Skanzenben

November 5-én és 6-án Szent Márton-napi vásár lesz a Vasi Skanzenben. Fellép az Alma zenekar, lesz Ataru Taiko-koncert, és a Mesebolt Bábszínház bemutatja A hazudós egér című előadását. További programok a cikkben.

SZENT MÁRTON-NAPI VÁSÁR
Vasi Skanzen
2022. november 5-6.
November 5. (szombat) 9.00-16.00
Szent Márton-nap
10.00 Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület bemutatója
10.30 A Hétszínvirág Óvoda Márton-napi műsora
11.00 A hazudós egér – a Mesebolt Bábszínház előadása
Lázár Ervint, a nagy mesemondót senkinek sem kell bemutatni, történeteit, hőseit jól ismerik kicsik és nagyok egyaránt.
A hazudós egér kalandjai mulatságos, és egyben bölcs példázatai annak, hogy mi a különbség a hazugság és az álmodozás, a történetmesélés között. Hazugság-e reményt adni valakinek, aki nagyon rászorul a biztatásra? A mi füllentős hősünk az erdő sok lakóját húzza ki a csávából különös históriáival. Kedvesen, sokszínűen „hazudozza” végig a mesét, hogy végül elégedetten térjen otthonába, hiszen ma is segített másokon.
13.00 Paraszti életmód és Szent Márton-hagyományok az elmúlt században
Sztankovánszky Zita tárlatvezetése
14.00 Szent Márton gyümölcsei – kerekasztal-beszélgetés
Résztvevők: dr. Balogh Lajos, dr. Illés Péter, Orbán Róbert, Szommer Ildikó
15.00 ATARU TAIKU koncert
A több ezer éves keleti kultúra és a japán dobművészet elevenedik meg a színpadon. A látványos és változatos koreográfiai elemekkel tarkított, lendületes előadásmód lebilincselő élményt ígér!
November 6. (vasárnap) 9.00-16.00
Liba-nap
10.00 A Szűrcsapó Óvoda műsora
10.30 A Brenner János Óvoda műsora
11.00 Az ALMA Együttes gyerekkoncertje
12.00 A Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület bemutatója
13.00 Liba-tál – a főzőverseny eredményhirdetése
14.00 Paraszti életmód és étkezési szokások az elmúlt században
Sztankovánszky Zita tárlatvezetése
15.00 Batu-tá kalandjai – a Mesebolt Bábszínház előadása
Ismeritek-e Vitéz Lászlót? Hát persze, hogy igen! Ki ne ismerné őt? Azt tudjátok-e, hogy van a távoli Afrikában egy unokatestvére, akit úgy hívnak, Batu-tá. Sok mindenben hasonlítanak egymásra. A legfontosabban is, hogy jöhetnek paradicsompofájú ördögök, lisztesképű szellemek, ők nem ijednek meg egyiktől sem. Abban is hasonlítanak, hogy Batu-tát is a nagymamucikája indította útra, hogy keressen munkát, álljon végre a saját lábára. Így hát elindul ez a piros sipkás fickó szerencsét próbálni messze vidékekre, ahol izgalmas kalandok várják.
Kedves Látogatóink! Az energiamegtakarítás érdekében kénytelenek vagyunk szombaton és vasárnap is a megszokottnál korábban, 16 órakor zárni. Köszönjük megértésüket!
A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Jegyárak:
Jegyárak:
• teljes árú belépőjegy: 2.000 Ft
• kedvezményes árú belépőjegy Szent Márton-kártyával: 1.600 Ft
• diák, nyugdíjas: 1.000 Ft
• diák, nyugdíjas Szent Márton-kártyával: 800 Ft
• 6 év alatt ingyenes

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.