km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Szent Iván-éji vigasságok: könnyűzenei- és gasztroélmények

Szent Iván-éji vigasságok: könnyűzenei- és gasztroélmények

Szent Iván-éji vigasságok - péntektől könnyűzenei és gasztroélmények, valamint vidámpark várja a látogatókat a Csónakázó-tó mellett. A város egyik legszínesebb programját most jótékonysági megmozdulással is összekötötték: két genetikai izomsorvadásban szenvedő fiú kezelését támogathatják az adakozók. A nagyszínpadon sztárfellépők vonzzák a látogatókat, a Borligetben ifjú tehetségek lépnek fel, az estét tűzijátékkal zárják.

 

A tehetségkutatókból ismert Kiss Vivien dalai színesítették azt a sajtóeseményt, ahol a szervezők az idei Szent Iván-éji vigasságok programjairól adtak tájékoztatást. Idén először adományozásra is lehetőség nyílik. A genetikai betegségben szenvedő Gőczi Dominik és Farkas Lackó külföldi terápiájára gyűjtenek. A fiúkkal találkozni is lehet, hiszen a tervek szerint ott lesznek a koncerteken.


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy a rendezvény több pontján lehet jótékony célból adakozni, méghozzá két fiatalnak a megmentése céljából. Abban bízik, hogy ez a jövőben más rendezvényeken is megjelenik majd, a város rendezvényeibe biztosan beépül.


A DMD izombetegségben szenvedő gyerekek teljesen egészségesen születnek, majd nagyjából tíz éves korukra elveszítik járóképességüket és kerekesszékbe kerülnek. Az izomsorvadást egy 8-9 millió forintos terápiával lassítani lehetne.


A jótékonyság mellett azonban a jókedv és a vidámság sem maradhat el: ehhez a gasztro- és könnyűzenei élmények, valamint a vidámpark is hozzátartozik. A járvány után végre ismét előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok.


Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a közösségi eseményekről, sokszor emberi kapcsolatokról kellett lemondanunk, de talán nyílik a világ, két és fél év után visszatérhetünk valamilyen szinten a normál kerékvágásba. Úgy gondolja, hogy ez egy nagyon jó esemény lesz.


Péntekre és szombatra sztárfellépőket ígértek a szervezők. Horváth Zoltán, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató kiemelte, kicsit a ‘90-es éveket próbálják visszaidézni, a kétezres évek elejét. Vendégük lesz a Bon-bon, az Inflagranti zenekar, nagy nevek ezen a két napon, de mindenképpen számítanak szombathelyi fellépőkre is, a Mokka Tribute vagy például a Novel Zone zenekart is várják vendégül. Az Isis Big Band is fel fog lépni a nagyszínpadon, tehát elég változatos program lesz. A nagyszínpadon kívül egy Borligettel is fognak kedveskedni a szombathelyieknek, ahol szintén helyi, elsősorban fiatal fellépőket próbáltak invitálni.


Az estét éjféli tűzijáték koronázza meg. A program ideje alatt a Bartók Béla körút érintett szakaszát lezárják, emiatt a buszok menetrendje is módosul.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.