km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Szemétlerakóban keletkezett tűz Ostffyasszonyfánál

Szemétlerakóban keletkezett tűz Ostffyasszonyfánál

Nagy kiterjedésben égett szemét és növényi hulladék egy szemétlerakónak használt egykori bányaterületen Ostffyasszonyfa külterületén. A tűzhöz öt település tűzoltói érkeztek. Az oltást erős szél nehezítette.

 

Hulladéklerakónak használt egykori bányaterületen keletkezett tűz kedden éjszaka, Ostffyasszonyfa közelében, írja a 112Press. A lángok egy szeméttel feltöltött gödörben csaptak fel, eddig ismeretlen okból. A helyszínre Sárvár, Celldömölk, Kapuvár, Csorna, Pápa, Köcsk tűzoltói érkeztek ki, akik a katasztrófavédelem műveleti szolgálat irányítása mellett végezték az oltást, amit civil munkagépek is segítettek, földdel takarva az izzó területeket.


A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett. Az oltás idején erős szél fújt. A hulladék valószínűsíthetően több napig izzik még a területen.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint