km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Személyes hangú bejegyzéssel búcsúzik a Mesebolt Bábszínház igazgatói mandátumától Kovács Géza

Személyes hangú bejegyzéssel búcsúzik a Mesebolt Bábszínház igazgatói mandátumától Kovács Géza

A Mesebolt Bábszínház közkedvelt vezetője nem csupán Meseboltos pályafutásának végéhez érkezett, hanem 30 éves igazgatói pályafutása végéhez is.

Az utolsó este című  Facebook-bejegyzésben Kovács Géza úgy búcsúzik a barátoktól, munkatársaktól és kollégáktól, amilyennek megismerte, szerette a szombathelyi közönség is: őszintén, szerényen, kedvesen-komolyan, értelemmel és érzelemmel - baracklekvár-főzés közepette."Alig 50 perc van hátra, és lejár igazgatói mandátumom. Még ötven percig tart egy több évtizedes életszakasz, mert nem csupán Meseboltos mandátumom végéhez érkezem, hanem 30 éves igazgatói pályafutásom végéhez is. Három bábszínház, 30 év, s a Maskarás Céh társtulajdonosi, közel 25 évéről még nem is beszéltem. 

Még 50 perc, feleségemmel felváltva kavargatjuk utolsó igazgatói baracklekvárunkat. Különleges lekvár, mert benne lesz ennek a hátam mögötti lassuló futású 15 évnek minden tapasztalata, emléke, sikere, kudarca, harca. Szóval, minden, amivel egy igazgató találkozik pályafutása alatt. Benne lesz minden alkotótársam, munkatársam emlékezete. Ha télen felnyitok ebből a lekvárból egy üveggel és megkóstolom majd, egy emlékezet lavina szabadul rám. Az ízeken keresztül nyit majd kaput az emlékezet.

Esszenciája lesz majd a közösen eltöltött időnek. Remélem, nem romlik meg idő előtt! Talán, ha fiatalabb kollégákat kínálok vele, a tudás almájához lesz hasonlatos. Egy harapás és…, de nem, nem lesz jó, mert nekik a saját lekvárjukat kell kavargatniuk, a saját tapasztalásaikat kell megélniük. A napfény csalóka fénye fényeskedik a bőröződő lekvár tetején (vigyázat, ez csak egy álköltői kép, s nem a valós idő meghatározása), lassan sűrűsödik a massza és az egész lakást betölti, így éjfél felé, a semmivel sem összetéveszthető baracklekvár illata. Mire üvegbe kerül, lejár az időm. A holnap így kezdődik: Amikor egy reggel Kovács Géza nyugtalan álmából felébredt, egyszerű bábjátékossá változva találta magát az ágyában" 
 

Kedves Kovács Géza, mindent köszönünk, s minden jót kívánunk!

Fotók: Nagy Jácint 

kapcsolódó cikkek
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
címkék
kapcsolódó cikkek
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
legfrissebbek
Közadakozást vár a mérnöki kamara Hollán Ernő első szombathelyi köztéri szobrára
Kétszáz éve Szombathelyen született a nagyszerű mérnök, Hollán Ernő. A jeles évforduló alkalmából a Vas Vármegyei Mérnöki Kamara alapítójának tiszteletére a testület kezdeményezi, hogy a reformkor kiemelkedő mérnök egyéniségének legyen köztéri szobra szülővárosában.
Nem lesz többé Volánbusz, beolvad a MÁV-ba
A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését, írta a Magyarbusz.info. A fúziónak év végéig meg kell történnie.
Újabb szombathelyi akadémista szerződött Szegedre
Takács-Földes Olivér után az Illés Akadémia tavalyi megyei I-es bajnokcsapatának házi gólkirálya, Pruska Dániel is az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadéminál folytatja.
Gyalogjárda épülhet a Jászai Mari utca 1/D kaputól a Krúdy utcai járdáig
Ez a Mira Garden lakóit érintő gyalogos közlekedés problémáit oldhatja meg, derül ki Németh Ákos önkormányzati képviselő (KISZ/SZázhold városrész) posztjából.
Szuverenitásvédelem: hatalmas kínai devizahitelt vett fel a magyar állam, nem verte nagy dobra
Egymilliárd eurónyi (392 milliárd forintnyi) hitelt vett fel kínai bankoktól a kormány idén tavasszal, és ezt egy összegben le is hívta április 19-én, írja a Portfolio az Államadósság-kezelő Központ ÁKK statisztikái alapján. A kötvénytartozásokat nem számolva ez az összeg a legmagasabb a magyar állam fennálló hiteltartozásai közül.