km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Megkezdődött az utcák őszi takarítása

Megkezdődött az utcák őszi takarítása

Megkezdődött a szombathelyi utcák őszi takarítása. A SZOVA munkatársai seprőautóval és kézi erővel tisztítják meg az úttestet és a járdákat a szennyeződésektől, lehullott falevelektől. Tegnap reggel a Király utca Március 15. tér felé eső szakaszán dolgoztak, ma a Széll Kálmán utcában.


Utcatakarítás lesz október 26-án, kedden reggel nyolc órától a Pázmány körúton végig, illetve a Szent Flórián körút Rumi út és Hunyadi út közöti szakaszán. Az érintett részeken élőket kérik, hogy a gépkocsikkal ne parkoljanak ezeken a területeken.


Fotó: Nagy Jácint
 

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint