km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Szelektív hulladékgyűjtők kerültek több játszótérre és buszmegállóba

Szelektív hulladékgyűjtők kerültek több játszótérre és buszmegállóba

Szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyezett ki a SZOVA több játszótérre és buszmegállóba a héten, teszt jelleggel. A felmatricázott kukákba fém- és műanyag hulladékot lehet bedobni. Tíz szelektív hulladékgyűjtő szigetet is bővítettek egy-egy papírgyűjtő edénnyel. Cél, hogy erősítsék a szelektív szemétgyűjtést a lakosság körében.

 

A SZOVA előzetesen felmérte, mely szelektív szigeteket kellene bővíteni Szombathelyen, ennek nyomán 10 helyszínre tettek ki 1100 literes papírgyűjtőket. Többek között a Rákóczi, az Ernuszt, a Diófa és a Hunyadi utcai gyűjtőszigetekre is került egy-egy plusz edény. Emellett három játszótérre és öt buszmegállóba helyeztek ki a kommunális kukák mellé kisméretű, felmatricázott szelektív gyűjtőedényeket, ahová a fém- és műanyag hulladékot lehet bedobni. Elsősorban PET-palackokat és alumínium italos dobozokat várnak, de az első ürítésnél kiderült, hogy az emberek egyelőre nem használják megfelelően a hulladékgyűjtőket, mert mindenféle szemetet találtak bennük. A SZOVA mindenkit arra kér, hogy használja rendeltetésszerűen a szelektív kukákat.


Horváth Richárd, a SZOVA Zrt. hulladékkezelési osztályvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy egyelőre tesztjelleggel vezették be április 4-től, heti gyakorisággal ürítik. A cél az, hogy a szelektív hulladékgyűjtést erősítsék, illetve a hulladéklerakóra kerülő szelektív hulladék arányát csökkentsék lehetőleg minél jobban.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint