km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Száz százalék felett teljesített a Falco

Száz százalék felett teljesített a Falco

Dr. Nemény András polgármester és Gráczer György, a Falco ügyvezetője értékelte röviden a bajnoki szezont és a döntőt, és beszéltek arról is, zajlanak a tárgyalások a következő évad csapatáról.

 

Hasított a zászlóshajó


– Magamnak úgy fogalmaztam meg, hogy ha a kupa vagy a bajnokság közül egyet megnyer a csapat, akkor száz százalékosan teljesített – a duplázás efölött van – mondta dr. Nemény András.

 
– Tegyük hozzá, hogy a Bajnokok Ligájában is jól szerepelt a Falco – ez azért is fontos, mert lehetőség a játékosoknak arra, hogy nemzetközi szinten is megmutassák magukat, ami külön motivációt jelent számukra. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kettős győzelemmel magasra került a léc, így meg is kezdtük a tárgyalásokat a jövő csapatáról. Örülök, hogy sikerült előre gondolkodtunk, Perl Zoltánt három évre igazoltuk le, és nincsen kilépési lehetőség a szerződésében, erős magyar magot és erős csapatot szeretnénk a következő szezonban is. Ezen dolgozunk, úgy fogalmaztuk meg, hogy a Falco a szombathelyi sport zászlóshajója, ami ebben a szezonban iszonyatos sebeséggel száguldott. Ahogy korábban is említettem, az elmúlt másfél év alatt nagyon sok mindent megélt a város és vele együtt a kosárlabdacsapat is. A Falco és a szombathelyiek is megérdemelték a kettős sikert, nagyon rászolgáltak. 


– Kicsit térjünk vissza az ötödik szolnoki meccsre, ahol a helyi polgármester, Szalay Ferenc, aki a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke is, nem igazán tudta elviselni, hogy 2021-ben már másodszor diadalmaskodik a Falco a Szolnok felett.


– Valóban méltatlan helyzetet teremtett a finálé után, úgy fogalmaznék, nem volt a legjobb idegállapotban. Korábbi hagyomány szerint a győztes csapat városának polgármestere adhatja át az érmeket, így volt ez 2019-ben is, amikor Körmenden lett bajnok a Falco. Szalay Ferenc ezt most nem engedte, sőt, biztonsági őröket akart hívni, minősíthetetlen hangnemben beszélt a szombathelyiekről. A szurkolók is észrevették ezt, viszont nem akartam, hogy az ünneplés helyett ez legyen a téma, ezért elengedtem, mindenesetre szinten aluli volt az egész történet. Utána a Facebook-oldalán azért a csapat megemlítése nélkül gratulált a győztes csapatnak, de házigazdaként és a szövetség vezetőjeként is elég különösen viselkedett. De az örömünket nem tudta elrontani, hazafele Cegléden én is részese lehettem, ahogy a Falco-fanatikusok és a játékosok közösen ünnepelnek. Köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak, hogy ennek az élménynek részese lehettem.


Mindvégig hittem a csapatban


Gráczer György neve összeforrt sárga-fekete együttesével. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője eddig is remek munkát végzett a klub élén, az idén azonban minden tekintetben sikerült megkoronázni eddigi ténykedését. A sikeres sportvezető úgy véli: az idei eredmények egyfajta kárpótlást jelentenek a tavaly történtek miatt.   


– Nagyon sajnáltam, hogy az előző szezont lezárták, hiszen a 2019/2020-as bajnokságban az első fordulótól a Covid miatti utolsó, 20. záró játéknapig a csapat az első helyen állt a bajnokságban. Együttesünk remekelt, parádésan teljesített, nagyon kiemelkedett a mezőnyből. Véleményem szerint elvettek tőlünk egy kupagyőzelmet és egy bajnoki címet, ám most már úgy tekintek erre, hogy az idén viszont kárpótolt minket a sors, hiszen mindent megnyertünk itthon, amit lehetséges – tekintett vissza egy gondolat erejéig az előző kiírásra az ügyvezető, aki aztán arról beszélt, hogy a mostani szezon is megannyi nehézséggel járt.  


– A koronavírus-járvány miatt kétszer kényszerültünk karanténba, a pandémia pedig természetesen a Bajnokok Ligája menetrendünket is felborította. Aztán, amely a leginkább megérintett minket, hogy családi tragédiákat is fel kellett dolgoznunk... Ehhez jöttek a folyamatos sérülések, amelyek ugyancsak hátráltatták a szakmai munkát. Mindezek ellenére hittem abban, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye, hiszen már többször bizonyítottuk, hogy idegenben is képesek vagyunk jó teljesítményre – summázta az idei bajnokság legfontosabb történéseit Gráczer György. A döntőben is hitt a sikerben, külön ki is emelt néhány fontos momentumot.  


– Az egyik kulcsmérkőzés a negyedik volt, amelyen az utolsó negyedben tízpontos hátrányból nyertük meg a találkozót. A mindent eldöntő ötödik mérkőzésen a harmadik negyedben Benke „Szili" hárompontos dobásával 42-35-re vezettünk – innentől kezdve végig kezünkben volt a játék irányítása. A finálé embert próbáló volt. Az első és harmadik összecsapáson is közel voltunk a győzelemhez, de nem volt szerencsénk. Az utolsó csatában, nagyon ellenséges szolnoki közegben produkáltunk egy egészen parádés második félidőt. Mentálisan, fizikálisan és csapatként is ellenfelünk fölé nőttünk – vélekedett az ügyvezető, aki végül hozzátette: már februárban megkezdték a tárgyalásokat a lejáró szerződésű edzőkkel és játékosokkal. Reményei szerint hamarosan ezek eredményéről is beszámolhat majd.


 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.