km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Száz pont fölé jutott a Falco és magabiztosan nyert a negyeddöntő első mérkőzésén

Száz pont fölé jutott a Falco és magabiztosan nyert a negyeddöntő első mérkőzésén

A szombathelyiek 105-86-ra verték a Szegedet a négy közé jutásért zajló párharc első felvonásán.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. RÁJÁTSZÁS 1. MÉRKŐZÉS 

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 105-86 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Falco: Somogyi 17/6, Perl 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller 12/6. Cserék: Verasztó -, Benke 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó -, Takács -

Edző: Milos Konakov

Szeged: Persons 29/12, Balogh -, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Mayer -

Edző: Simándi Árpád

 

Szerdán megkezdődött a Férfi Kosárlabda NBI. rájátszása, a Falco együttese pedig hazai pályán tehette meg az első lépést a négybe kerülésért a Szeged elleni párharcban. 

 

Fej-fej mellett kezdtek a felek, és bár a minimális előny a vasiaknál volt, nem dőlhettek hátra, ugyanis folyamatosan lőtávolon belül tudott maradni a Szeged. Az alföldiek 21-22-nél először tudtak vezetni a mérkőzésen, és a negyedet is előnnyel zárták, 25-29 állt az eredményjelzőn az első tíz percet követően. A folytatásban aztán rákapcsolt a címvédő, visszavette a vezetést, sőt mi több, igazi csapatként játszva két számjegyűvé duzzasztotta a különbséget, a nagyszünetben 56-45-re ment a Konakov-legénység. A szombathelyieknél mindig volt valaki, aki lehűtötte a kedélyeket, a harmadik etapban Benke Szilárd töltötte be ezt a szerepet, az ő vezérletével már húsz pont is volt a differencia, végül 87-70-nel kanyarodtak az utolsó negyedre a felek. A tekintélyes előny ellenére is megnyomta a záró játékrész elejét a Falco, amivel el is döntötte a lényegi kérdéseket. A sárga-feketék meg sem álltak 105 dobott pontig, végül 105-86-ra nyerték az összecsapást, melynek második mérkőzésére május 21-én, szombaton kerül sor 19 óra 20 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.