km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Száz pont fölé jutott a Falco és magabiztosan nyert a negyeddöntő első mérkőzésén

Száz pont fölé jutott a Falco és magabiztosan nyert a negyeddöntő első mérkőzésén

A szombathelyiek 105-86-ra verték a Szegedet a négy közé jutásért zajló párharc első felvonásán.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. RÁJÁTSZÁS 1. MÉRKŐZÉS 

FALCO-VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY - NATURTEX-SZTE-SZEDEÁK 105-86 (25-29, 31-16, 31-25, 18-16)

Falco: Somogyi 17/6, Perl 23, Clark 11/3, Golomán 9/3, Keller 12/6. Cserék: Verasztó -, Benke 21/15, Hawkins 2, Barac 10, Sövegjártó -, Takács -

Edző: Milos Konakov

Szeged: Persons 29/12, Balogh -, Cook 13/9, Bognár 4, Alston 8. Cserék: Davis 14/6, Polányi 3/3, Szatmári 2, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 6, Filipovics 2, Mayer -

Edző: Simándi Árpád

 

Szerdán megkezdődött a Férfi Kosárlabda NBI. rájátszása, a Falco együttese pedig hazai pályán tehette meg az első lépést a négybe kerülésért a Szeged elleni párharcban. 

 

Fej-fej mellett kezdtek a felek, és bár a minimális előny a vasiaknál volt, nem dőlhettek hátra, ugyanis folyamatosan lőtávolon belül tudott maradni a Szeged. Az alföldiek 21-22-nél először tudtak vezetni a mérkőzésen, és a negyedet is előnnyel zárták, 25-29 állt az eredményjelzőn az első tíz percet követően. A folytatásban aztán rákapcsolt a címvédő, visszavette a vezetést, sőt mi több, igazi csapatként játszva két számjegyűvé duzzasztotta a különbséget, a nagyszünetben 56-45-re ment a Konakov-legénység. A szombathelyieknél mindig volt valaki, aki lehűtötte a kedélyeket, a harmadik etapban Benke Szilárd töltötte be ezt a szerepet, az ő vezérletével már húsz pont is volt a differencia, végül 87-70-nel kanyarodtak az utolsó negyedre a felek. A tekintélyes előny ellenére is megnyomta a záró játékrész elejét a Falco, amivel el is döntötte a lényegi kérdéseket. A sárga-feketék meg sem álltak 105 dobott pontig, végül 105-86-ra nyerték az összecsapást, melynek második mérkőzésére május 21-én, szombaton kerül sor 19 óra 20 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.