km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében

Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében

A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.

 

A rendezvényen hallhatunk Szombathely MJV szemszögéből az egészségipar és a rehabilitáció szerepéről a város életében, illetve Király Gábor, a Király SE elnöke ismerteti az egyetem és az egyesület közötti együttműködés részleteit, valamint bemutatja a sportolók rehabilitációs folyamatát intézményében.


A konferencia további célja felhívni a lakosság figyelmét az egészségipar és a rehabilitáció jelentőségére, illetve bemutatni részükre a modern rehabilitációs módszereket, illetve eszközöket.

 

A programon való részvétel ingyenes.
Dátum: 2023. február 7. (09:00-11:00)
Online MS Teams link: http://www.etk.pte.hu/szakmainap

 

PLENÁRIS ÜLÉS:
1. Az egészségipar és a rehabilitáció szerepe Szombathely jövőjében. Bokányi Adrienn, Szombathely MJV tanácsnoka
2. Komplex Rehabilitáció szerepe a sportolók életében. Király Gábor – 108-szoros válogatott labdarúgó kapus, a Király Sportegyesület elnöke
3. Digitalizáció az idősgondozás és a rehabilitáció területén. Rosta-Pethő Regina – at.home projekt koordinátor
4. A PTE Egészségtudományi Karán folyó Komplex Rehabilitáció MSc képzés bemutatása. Prof. Dr. Ács Pongrác PTE ETK dékánja, Karamánné dr. habil Pakai Annamária képzési központ igazgatója

 

TUDOMÁNYOS ÜLÉS:
1. Traumatológiai sérültek rehabilitációja a fizioterápia oldalról. Dr. habil. Molics Bálint – PTE ETK egyetemi docens, tanszékvezető
2. Rehabilitáció az ortopédiai betegellátás területén. Dr. Leidecker Eleonóra – PTK ETK adjunktus
3. Modern rehabilitációs kezelések: robotika, virtualitás és objektív klinikai vizsgálatok, -Merre megy a rehabilitáció? Dr. Tollár József - PTE ETK adjunktus
4. A komplex szemlélete rehabilitáció szerepe egy közegészségügyi probléma, a csontritkulás kezelésében. Tardi Péter – PTE ETK tanársegéd

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Terítékre kerültek a halvédelmi, a rendészeti és a vízügyi kérdések
Halőri Szakmai Napot szervezett a megyei horgász szövetség Vaskeresztesen, melyre hivatásos és társadalmi halőröket, a társhatóságok képviselőit, egyesületi vezetőket vártak. A találkozón kilenc előadás hangzott el, célja az ismeretbővítés mellett a szakmai kapcsolatok erősítése volt.
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet