km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Szakmai ismeretekkel gazdagodhattak a pedagógusok

Szakmai ismeretekkel gazdagodhattak a pedagógusok

Ismét megrendezték a Vas Megyei Szakmai Tanévnyitó Koferenciát, melynek az ELTE Savaria Egyetemi Központ Díszterme adott otthont, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, az eseményen részt vett és köszöntőbeszédet mondott dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, aki köszönetet mondott minden pedagógusnak, akik az oktatás-nevelés területén példaértékű munkát végeztek a koronavírus-járvány okozta nehéz időszakban is. 


"Hiszem és tudom, hogy a mai napon is hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodnak, és bízom benne, hogy a 2021/22-es tanévben a pedagógusok végig a katedrán fognak állni, a diákok pedig az iskolapadban, maszk nélkül. Tudom, hogy az Önök reménye is, hogy ne csak az ünnepélyes tanévnyitót, hanem a tanévzárót és a ballagásokat is személyesen tudjuk megtartani; baráti, boldog kézfogásokkal, ölelésekkel" - zárta beszédét az alpolgármester.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.