km/óra
  2021.10.20., szerda  •  Vendel napja
Szakértői kormány, elszámoltatás, valódi alkotmány: Márki-Zay Péter Szombathelyen

Szakértői kormány, elszámoltatás, valódi alkotmány: Márki-Zay Péter Szombathelyen

Szakértői kormányra, elszámoltatásra és valódi alkotmányra van szükség - nemcsak hogy bent kell maradni az unióban, de fel is kell zárkózni hozzá, mondta el Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje mai utcafórumán Szombathelyen.

Összegyűlt az előválasztási indulásához szükséges 20 ezer aláírás, Márki-Zay Péter köszönetet mondott támogatóinak az ajánlásokért. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje felhívta a figyelmet arra, hogy szeptember 18-26. között mind a 106 egyéni választókerületben az emberek dönthetik el, ki képes legnagyobb eséllyel legyőzni a Fidesz képviselőjelöltjét. "Nem véletlenül állok Ungár Péter standja mellett, támogassák Ungár Pétert, aki képes legyőzni Hende Csabát" - mondta Márki-Zay Péter.


Arra biztatott, vegyenek részt minél többen az előválasztáson, s aztán a választáson is. Márki-Zay miniszterelnök-jelölti programjáról is beszélt, szerinte szakértői kormányra van szükség, amely egységes program mentén vezeti ki Magyarországot a gödörből. Országunk helye nyugaton van, bent kell maradni az EU-ban, és fel is kell zárkózni, hangsúlyozta a politikus. Megválasztása esetén elszámoltatást, korrupcióellenességet, gyűlöletország helyett szeretetországot, a fideszes alkotmány helyett pedig valódi alaptörvényt ígért.


A sajtótájékoztató helyszínétől nem messze kezdte meg a Fidesz helyi szervezete a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” kampányát, amelyhez aláírásokat gyűjtenek, a beszámolók szerint a szimpatizánsok kemény pillantásokat váltottak egymással, Márki-Zay Péter pedig váltott néhány szót Illés Károllyal, a Fdiesz szombathelyi frakcióvezetőjével. 

 

Fotó: ugytudjuk.hu

címkék
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 37. szám - 2021.10.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: A Vép nyerte forduló rangadóját, helycsere történt az élen
Tovább menetel a Haladás VSE-Zanati SE, az újoncot csupán három pont választja el a dobogós helyektől. A Kőszeg tíz emberrel dolgozta le kétgólos hátrányát, a Jánosháza pedig az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet Szentgotthárdon. A Sárvár és a Király is magabiztosan nyert, amivel utóbbi a tabella élére ugrott. A Bük és az Egyházasrádóc összecsapása gól nélküli döntetlent hozott.
Vonattal ütközött egy autó Csákánydoroszlónál, hárman meghaltak (frissítve)
Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Gasztony és Csákánydoroszló között, egy vasúti átjáróban. Az autóban utazók közül mindenki életét vesztette.
Márki-Zay Péter: „Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, hogyha kormányzati pozíciót szeretne jövőre”
A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatót tartott Szombathelyen.
Szeptemberi közgyűlés: ingatlanügyek és orvosi ügyelet
Módosítják az idei költségvetést, döntenek az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok aktuális ügyeiről, és több rendeletet módosítanak a képviselők a ma 9 órakor kezdődő közgyűlésen. 15 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ülésen tárgyalnak.
Dübörög az előválasztás második fordulója
Hétfőn majdnem 85 ezren, kedden 97 ezren tették le a voksukat Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre.
legfrissebbek
Rajzpályázat virágos vasútállomásokról
22 új fertőzött Vasban, 1668 Magyarországon, 30 beteg meghalt
1668 az új fertőzött, elhunyt 30 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 24.129-ről 24.151-re nőtt.
Halott menekülteket találtak egy kisbuszban Ausztriában
Egy embercsempész kedden 28 menekültet szállított furgonjával Magyarországról Ausztriába. A Cinfalvai/Siegendorf Puszta területén járőröző katonák tartóztatták fel a kisbuszt, melynek rakterében két halottat is találtak. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresésben a magyar rendőrség is részt vesz, olvasható az orf.at-n.
Halálos karambol a 84-es főúton Nemeskeresztúrnál: aszfaltot szállító kamion és egy személyautó ütközött (frissítve)
Összeütközött egy aszfaltot szállító kamion és egy személyautó a 84-es főúton, Nemeskeresztúr térségében. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt.
Először látható Magyarországon Wayne McGregor Chroma című koreográfiája
Wayne McGregor Chroma című darabja az alkotó szándékai szerint az emberi test drámáját vizsgálja, valamint azt, ahogy a test a legszélsőségesebb gondolatokat és érzelmeket is képes kifejezni.