km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Sydney is szigorított

Sydney is szigorított

Nem éppen rózsás az ausztrál járványhelyzet.

 

Az ausztrál hatóságok tovább szigorítottak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon Sydney-ben, miután negyvennégy új esetet regisztráltak, a legtöbbet azóta, hogy múlt hónapban újra felütötte a fejét a járvány a városban – adta hírül az MTI.

 

A több mint ötmillió lakosú Sydney-ben korábban vesztegzárat hirdettek, és a lakosok csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el otthonaikat. A hatóságok százzal növelték a karantén betartására ügyelő rendőrök létszámát.

 

Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales kormányzója elmondta: a szigorítások értelmében legfeljebb két főre korlátozzák azok számát, akik együtt sportolhatnak, és arra kötelezik az embereket, hogy otthonukhoz minél közelebb eddzenek. Vasárnaptól a temetéseken legfeljebb tíz gyászoló vehet részt.

 

Berejiklian elmondta, hogy a világjárvány kezdete óta nem volt ilyen súlyos a helyzet az államban, és ha a számok nem javulnak, a hatóságok valószínűleg meghosszabbítják a jövő pénteken lejáró karantént.

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Nagyon népszerű az újrahasználati központ
Január 2-án nyitotta meg kapuit a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központja. Rendkívül sok pozitív tapasztalattal gazdagodtunk az elmúlt egy hónapban, írja közösségi oldalán a cég.
Vasi tűzoltók is segítenek a törökországi földrengés helyszínén
Útnak indult a törökországi földrengés helyszínére a HUNOR Mentőszervezet 50 tagja, köztük két Vas vármegyei hivatásos tűzoltó, Ökrös Árpád őrnagy és Veiczer Krisztián főtörzsőrmester - tudósít a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala.
394 az euró - Erősödött kedd reggelre a forint
Erősödött a forint kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, korrigálva a hétfői gyengülést.
Egyenes úton rántott kormányt a sofőr – szántóföldre repült a Skoda Nemesbődnél
Nem tisztázott ok miatt húzta hirtelen balra a kormányt egy fiatalember a 86-os főúton, Nemesbőd közelében. Az utasa megsérült a balesetben, írja a 112press.hu.
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.