km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Kalózok és kutyák – a Stromfeld Családi Napon jártunk

Kalózok és kutyák – a Stromfeld Családi Napon jártunk

Hagyományteremtő szándékkal nyitotta meg az első Stromfeld Családi Napot pénteken Bokányi Adrienn, a körzet önkormányzati képviselője. A jó idő kedvezett a délutáni programnak: a rendezvénynek teret adó sportpályáknál hamarosan sok-sok gyerek és felnőtt játszott, sportolt vagy éppen csak beszélgetett egy jót a lakótelep családi napján.

 

A Szombathelyi Donászi Magda Óvoda ovisainak bájos, szüreti hangulatú nyitóműsora azonnal jó hangulatot teremtett az első Stromfeld Családi Napon, mintha az ovisok a kosárkáikból kínált szőlővel a jókedvet is szétosztották volna: a Badacsonyi szőlőhegyen kezdetű dal Kass ki, bárány, kass oda refrénjét már együtt énekelte a kicsikkel a közönség.

Bokányi Adrienn tanácsnok, a városrész önkormányzati képviselője ezután üdvözölte a vendégeket, és megnyitotta a délutáni programot. A sportpályákat azonnal birtokba vették a gyerekek: az AGORA Garázs által biztosított elektromos kisautók, rollerek és gokartok megunhatatlannak bizonyultak ezen a délutánon is, éppúgy, mint a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség extrém rollerei, ugrórúdja vagy gördeszkája, melyek használatának trükkjeibe Varga Jenő avatta be az érdeklődő gyerekeket.

A pályán negyed háromtól aszfaltrajzverseny indult, a pálya szélén pedig eSport-eszközök kipróbálására nyílt lehetőség az eSport Szombathely Egyesülettel. A mozogni vágyó felnőtteknek a Mandala Mozgáscentrum tartott jógaórát. A családi délután szervezői interaktív érzékenyítő programmal is készültek az Esélyek Házával és a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületével közösen, kiknek standjánál "vakdoboz" játékkal próbálhattuk ki, milyen, ha csak a tapintásunkkal tájékozódhatunk, s aki kérte, annak elkészítették Braille-írásos névjegykártyáját. Itt volt Potter is, a fekete labrador retriever vakvezető kutya, aki 3 éve dolgozik gazdájával, Bősze Gyöggyel: segítségükkel megtapasztalhattuk, milyen, ha bekötött szemmel, csak egy kutyusra bízva magunkat, közlekedünk.

Az Állatvédők Vasi Egyesülete 4 kutyussal képviseltette magát: standjuk örökbefogadó- és adománypont mellett állatsimogatóként is működött kicsik és nagyok nagy örömére. Az Öko kézműves sarokban a SZOVA Zrt. Munkatársaival és a Kézműves Kuckó ajándékstandnál a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.-vel a kézműveskedni vágyók is remekül elfoglalták magukat, újrahasznosított dísztárgyak kerültek ki kezeik közül. A kisebbek körében vitathatatlanul a legnépszerűbb az InciFinci Gyermekfoglalkoztató Kalózpartyja volt, ahol vidám kalózok tartották fogva játékokkal a gyermekeket, akik ezt cseppet sem bánták. 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.