km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Sportlövő Országos és Nemzeti Bajnokság: háromnapos eseménynek ad otthont Szombathely

Sportlövő Országos és Nemzeti Bajnokság: háromnapos eseménynek ad otthont Szombathely

2019-ben első ízben adott helyet Szombathely sportlövő versenynek. A tavalyi esemény sikerének köszönhetően – akkor a szlovák válogatott látogatott el Szombathelyre - idén decemberben már háromnapos eseménynek ad otthont a Haladás Munkacsarnok. A három napban a magyar sportlövők legjobbjai, válogatottak, olimpiai kvótások indulnak a győzelemért. Pénteken kvótaszerző verseny, szombaton a Magyarország – Lengyelország válogatott találkozó, vasárnap az országos bajnokságban az utánpótlástól a senior korosztályig mérettetik meg magukat a sportolók, olvasható a város honlapján.

 

A rangos eseménnyel kapcsolatban online tartottak sajtótájékoztatót a városházán, melyen részt vett dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, Győrik Csaba szövetségi kapitány és Mészáros Eszter junior Európa-bajnok, olimpiai kvótás sportlövő.


Programok:


December 11.: I. Savaria Kupa


A Savaria Kupa az első válogató/kvótaszerző verseny a 2021-es finnországi 10 méteres Európa-bajnokságra, amelyre a tervek szerint február végén, március elején kerül sor. Fegyvernemek 10 m légpisztoly és 10 m légpuska, felnőtt női és férfi korosztályban, ~200 versenyzővel.


December 12.: Magyarország – Lengyelország Nemzetközi csapatverseny


Magyarország-Lengyelország sportlövő válogatott viadal. A magyar-lengyel mérkőzésen az indulók között lesz többek között a legutóbbi, csangvoni világbajnokság összetett puska számának aranyérmese, Tomasz Bartnik. A válogatottak 8-8 fővel indulnak.


December 13.: MSSZ 10 M Nemzeti versenyszámok országos bajnoksága


Vasárnap a magyar bajnokságban 300 fő indul, 10 m légpuska és 10 m légpisztoly fegyvernemben. Férfiak és nők is ifjúságitól senior korosztályig.


COVID intézkedések:


zártkapus mérkőzések
fertőtlenítő állomások
távolságtartás
a magyar válogatott tesztelése pénteken reggel lesz
a lengyeleknek érvényes negatív teszttel kell rendelkezniük


A mérkőzések a Magyar Sportlövők Szövetségének YouTube-csatornáján lesznek követhetők.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.