km/óra
  2023.12.04., hétfő  •  Borbála, Barbara napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Spanyolország nyerte a Padbol Nemzetek Európa Kupáját

Spanyolország nyerte a Padbol Nemzetek Európa Kupáját

Az Illés Akadémián rendezett versenyen Magyarország a negyedik helyen végzett.

A szombathelyi Illés Akadémia volt a helyszíne a Padbol Nemzetek Európa Kupájának. A szombathelyi utánpótlás-nevelő centrumba hat ország tizenkét csapatát, így 24 résztvevőjét hívta meg a Magyar Padbol Szövetség: ők mutatták meg magukat a XXI. század fúziós sportjában.

A padbol 15 éve az argentin La Plata városából indult el világhódító útjára. A rendkívül látványos sportág ötvözi a lábtenisz, a fallabda, a röplabda és a tenisz elemeit. A játékban párosok vesznek részt a háló két oldalán, ahol a játéktér 10 méter hosszú és 6 méter széles: mindezt pedig legalább 2,5 méter magas üvegfallal veszi körül. Az adogatás felváltva történik, ugyanazon csapatból minimum kettő, maximum három értintés erejéig – az utolsó labdaérintés után a labdát az ellenfél oldalára kell juttatni. A karok és a tenyér kivételével bármelyik testrésszel vissza lehet passzolni a játékszert – utóbbi speciálisan a padbolhoz készül.
Ausztriát, Olaszországot, Portugáliát, Romániát és Spanyolországot láthattuk vendégül.

A magyarokat az Illés Béla–Halmai Gábor-, illetve a Zombori Zalán–Bócz Tamás-páros képviselte, tartalékként Bánfalvi Zsolt húzta magára a meggypiros mezt. A csoportküzdelmek során egy mérkőzés két szettig tartott, egy szettben – a teniszből érkező számolás alapján – hat gémet kellett legalább két különbséggel megnyerni. Egy országot két páros képviselt, az elért eredményeket összeadták, majd ez alapján dőlt el a helyosztók párosítása.

A mieink Ausztriát és Romániát megelőzve a negyedik helyen végeztek. Bronzérmes Olaszország lett, míg a döntőben – rekordhosszúsági mérkőzésen – Spanyolország legyőzte Portugáliát. A díjátadó ceremónián Szombathelyt a sportért is felelős alpolgármester, dr. László Győző képviselte.

(Fiotó: Nagy Jácint)

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
legfrissebbek
2024 tavaszán elkezdődik a Csaba utca felújítása
Jövőre felújítják Szombathely egyik legrosszabb állapotú utcáját, a Csaba utcát. Erről Putz Attila (Éljen Szombathely!), a keleti várorész önkormányzati képviselője adott hírt, amikor azt írta, hogy ma megtörtént az első tervegyeztetés az ügyben.
Szombathely közlekedéssel kapcsolatos kihívásaira kerestek megoldást a városházán
December 4-én, hétfőn délután rendezték meg az EIT Urban Mobility TICER projekt gálarendezvényét a szombathelyi városháza nagytermében.
Maxi-Dubajt álmodott Orbán Viktor Rákosrendezőre
A Burzs Kalifa beruházójával építtetne új milleneumi városközpontot Rákosrendező pályaudvar 130 hektáros, állami tulajdonú, jelenleg rozsdaövezeti besorolású területén a kormány. Ezt Lázár János építési és közlekedési minszter jelentette be.
Még nem véglegesek az új választókerületi határok Szombathelyen
A népesség csökkenése miatt Szombathelyen módosítani kellett a választókerületeket, a jegyző elkészítette az új felosztást. A kihirdetés után 15 napig volt lehetőség a jogorvoslatra, városunkban a a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Társaság a Szabadságjogokért és a Választási Földrajz segítségével megtámadta a jegyzői határozatot. A törvényszék megsemmisítette a beosztást, mert az nem tartalmazott érdemi indoklást, írja a telex.hu.
Heroint szállított a HA-SKA jelzésű gépen, őrizetbe vették a legendás magyar pilótát
8.1 millió eurót érő heroinnal bukott le Dublinban két magyar férfi múlt pénteken, a helyi nyomozók szerint az idősebb pilóta Európa-szerte hozta-vitte a heroin-, kokain- és kannabisz-szállítmányokat.