km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Sorsára hagyta járni képtelen édesanyját egy férfi, jogerősen 14 év fegyházat kapott

Sorsára hagyta járni képtelen édesanyját egy férfi, jogerősen 14 év fegyházat kapott

Emberölés miatt jogerősen tizennégy év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a férfira, aki magára hagyta járni képtelen édesanyját egy erdőben 2022 októberében, és ezzel a halálát okozta – tájékoztatta a táblabíróság csütörtökön az MTI-t.

Közleményükben azt írták, hogy a német állampolgárságú vádlott 2022 nyarán költözött tartósan Magyarországra az akkor már évek óta itt élő, 84 éves édesanyjához. Előbb a nő házában, majd annak eladása után albérletben, magukat az anya nyugdíjából eltartva éltek.

A nő 2022 nyarán csípőműtéten esett át, azután önállóan nem volt képes járni és a mozgását segítő járókeretet sem tudta önállóan használni.

A rendszeresen italozó, az anyjával sértő módon viselkedő férfi 2022 októberében autóval ismeretlen helyre távozott az asszonnyal együtt, a legtöbb ingóságot is magával vitte. Ezután különböző erdős területeken tartózkodtak, a kocsiban éltek és aludtak.

Egy alkalommal a nő arcán zúzódásos sérülések keletkeztek, de a vádlott nem vitte őt orvoshoz, nem gondoskodott az ellátásáról, hanem egy külterületi erdős területre vitte. Ott kirakta a kocsiból, az anyját ruhaneműkkel letakarta, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta el, hogy ne tudja elérni.

A mozgásképtelen, sérült asszony nem tudott segítséget kérni és kihűlés következtében meghalt.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a férfi büntetését 14 év fegyházbüntetésre súlyosította.

Az ítélet jogerős, egyebekben az első fokon meghozott ítéletet a táblabíróság helybenhagyta.

 

Fotó: illusztráció/Pexels

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.