km/óra
  2023.03.27., hétfő  •  Hajnalka napja
Sorompórúd alatt maradt a Volkswagen roncsa, a másik autó az árokban kötött ki

Sorompórúd alatt maradt a Volkswagen roncsa, a másik autó az árokban kötött ki

Gyorshajtót bírságoltak a rendőrök szerdán egy útöbölben, amikor az orruk előtt ütközött Volkswagennel egy Renault Nemeskeresztúrnál. Sorompórúd alatt maradt a Volkswagen roncsa, árokba borult a Renault a 84-es főúton.

 

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnek voltak szemtanúi a közlekedési rendőrök a 84-es főúton, a nemeskeresztúri elágazó közelében, írja a 112press. A baleset előtt nem sokkal a 84-es főút a rendőrség bemért egy gyorshajtót, aki autójával jelentősen túllépte a megengedett sebességet. 


A rendőrök egy útöbölnél állították meg az autót és már intézkedtek a sofőrrel szemben, amikor egy Sümeg felé tartó Volkswagen vezetője hirtelen fékezett a pirosra váltó fénysorompó miatt. Az autó a még nyitott állapotban lévő félsorompó alatt állt meg, a sofőr vissza akart tolatni a sorompó elé. Ekkor érkezett a Volkswagennel egy irányba tartó Renault, amelynek vezetője ráfeledkezett a rendőri intézkedésre, csak az utolsó pillanatban nézett vissza az útra és annyira volt ideje, hogy balra elrántsa a kormányt.


A Renault jobb eleje „kiütötte" a VW bal hátsó kerekét és előre lökte az autót a sínek felé. A Renault átszáguldott a vasúti átkelőn, nekihajtott egy alaposan lebetonozott jelzőtáblának, majd az árokban, a tetején állt meg.


A félsorompó ekkor ereszkedett le, az egyik oldalon a személyautó tetejének ütközve. Emiatt azonnal hibajelzést küldött a rendszer, jelezve, hogy a sorompó nem képes végállásig lecsukódni.
A rendőrök először a Volkswagenhez szaladtak, hogy ha kell, kiszabadítsák a sofőrt a vonat érkezése előtt, de erre nem volt szükség, mert ki tudott szállni. A Volkswagen nem lógott rá arra a zónára, ahol a vonattal ütközhetett volna.  


A tetőre borult Renault vezetőjét - az információk szerint - könnyű sérüléssel szállították a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba.


A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. 

 

Fotó: Tánczos Mihály / 112press
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend
A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
legfrissebbek
Márk Gergely kertészmérnök tiszteletére rendeztek konferenciát Szombathelyen
Megnyílt a Márk Gergely Centenáriumi Év. A 100 éve született legnevesebb magyar rózsanemesítő 710 fajtát hozott létre, amiket az acsádi Márk Rosariumban  gyűjtöttek össze és szaporítanak. A génmegőrzés jelentőségét, valamint a rózsák szépségét hangsúlyozták a Kámoni Arborétumban megtartott egész napos konferencián.
Áprilisban nyílik Kardos Tamás fotókiállítása
2023. április 3-án (hétfőn) 15.30 órakor nyílik Kardos Tamás Utazásaim a nagyvilágban című önálló fotókiállítása az ELTE Savaria Egyetemi Központban.
Áprilisban velemi utcát neveznek el Törőcsik Mariról
Megvan a pontos dátum is, hogy mikor avatják fel az utcanévtáblát - írja a Nyugat.hu.
Haladás-Viktória: egygólos vereség a Puskás Akadémia otthonában
A szombathelyiek a második félidőben bátran, jól futballoztak, Szemán-Tóth Barbara 30. percben szerzett gólja azonban eldöntötte a három pont sorsát.
Két baleset az elmúlt 72 órában: Hétvégi rendőrségi összefoglaló
Kettő, személyi sérüléssel járó baleset történt az elmúlt 72 órában a vármegyei utakon. Hét anyagi káros balesetnél is intézkedtek a rendőrök - közölte a rendőrség.