km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Söprik a Váci Mihály utcát: tavaszi nagytakarítást tartott a SZOVA

Söprik a Váci Mihály utcát: tavaszi nagytakarítást tartott a SZOVA

Tavaszi nagytakarítást tartottak a Váci Mihály utcában a SZOVA munkatársai: megtisztították az úttestet és az évek óta eltömődött csatornalefolyókat is. Hamarosan újabb helyszíneken tűnnek fel majd a gépek és a dolgozók. 


Horváth Soma alpolgármester elmondta, hogy hasonló akció nem volt még: a közterület-felügyelet munkatársainak segítségével előző este lezárták a Váci Mihály utcát, hogy az autók ne parkoljanak be a területre, így azokat a részeket is sikerült megtisztítani, amelyeket évek óta nem. A politikus arról is beszélt, hogy fontos a város közterületeinek a rendbe tétele. Megemlítette, hogy a Szompark Kft. munkatársaival együttműködve a FÉHE és a HÁROFIT közfoglalkoztatottjai napról napra járják a várost, hogy a játszótereinken, parkjainkban lévő szemetet eltakarítsák, és a játékok, padok környezetét is tisztán tartsák.  A SZOVA dolgozóinak a feladata a közterületek megtisztítása, erre a koronavírus-járvány idején különösen nagy szükség van, tette hozzá. A céget hátráltatja a munkában, hogy a köztisztaságért felelős részlegen 8-10 munkatárs beteg vagy karanténban van, ezért az alpolgármester türelmet kért a szombathelyiektől. 


Az alpolgármester elmondta azt is, nem egyedi esetről van szó, a járványhelyzettől és időjárástól függően két hét múlva a Károly Róbert utcában lesz nagytakarítás, majd pedig a Paragvári utca és a Pelikán szálló közötti részt tisztítják meg. A Váci Mihály utcával kapcsolatban elmondta, a gyönyörű platánsor gondokat is jelent, a lehullott levelek eltömítik a lefolyókat, azonban most a helyszínre rendelt speciális gép segítségével ezeket is megtisztították. Horváth Soma beszámolt arról, hogy a parkolás ingyenessé tételével a parkolókőrök feladata megszűnt, azonban a dolgozókat megtartották, más feladatokat kaptak, egyebek mellett ebben az akcióban is részt vettek. 


Németh Szabolcs a SZOVA köztisztasági és hulladékgazdálkodási csoportvezetője arról beszélt, hogy a környék lakói pozitívan fogadták a kezdeményezést, felszabadították az utcát, így a cég dolgozói és munkagépei akadálytalanul tudtak dolgozni a helyszínen. A lefolyókból eltávolították az évek óta felgyűlt törmeléket, a járdaszegély és az út melletti hulladékot összesöpörték, majd egy tisztítóautó többször végigment az utcán. A munkával délelőtt végeztek, az autósok utána újra parkolhattak a területen.  

 

Fotó: Nagy Jácint

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Aradi vértanúk: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.