km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Sok napsütést ígérnek a meteorológusok

Sok napsütést ígérnek a meteorológusok

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint ez vár ránk péntek éjfélig.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, éjszaka a keleti országrészben maradhat felhős az idő, a Dunántúlon azonban kiderül az ég. Napközben keleten elsősorban a gomolyfelhők, míg a nyugati országrészben a növekvő fátyolfelhők mellett várható sok napsütés.

Csütörtökön szórványosan fordulhat elő eső zápor, néhol zivatar, melyek hajnalra fokozatosan lecsengenek, pénteken már csak elvétve lehet zápor. Az északnyugati, nyugati szelet csütörtökön helyenként, éjszaka, valamint pénteken napközben elsősorban a Tiszántúlon kísérhetik élénk, északkeleten akár erős lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a nyugati, valamint északi szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 23, 24 fok körül várható.

 

(MTI)

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.