km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Slágerterasz a Városházán

Slágerterasz a Városházán

"Dalok szárnyán" - ez volt a mottója a Nyitott Városháza sorozat első teraszkoncertjének pénteken este. A különleges hangulatú helyszínen megteltek a széksorok, szombathelyi kötődésű énekesek egyebek mellett Brian Adams-, Cserháti Zsuzsa-, Piramis- és Lady Gaga-dalokkal szórakoztatták a közönséget.

 

Tavaly, az Érezd Szombathely! nyári programsorozat részeként debütált a Nyitott Városháza - nagy sikerrel. A szervezők szándéka az volt, hogy a Városháza valóban a városnak a háza legyen, és ne csak ügyet intézni térjenek be ide a szombathelyiek, hanem kulturális, művészeti események alkalmával szórakozni, kikapcsolódni is. 2020-ban három, az idei folytatásban négy koncertet hirdettek meg az első emeleti teraszon, ott, ahol a hétköznapokon csak a tisztségviselők és a hivatal dolgozói fordulnak meg.


Megteltek a széksorok érdeklődőkkel, a színpadon Danics Dóra, Tóth Dániel, Szokodi Zoltán, Alföldi Alexandra és Hertelendy Zénó - mindannyian szombathelyi kötődésű előadók - hol szólóban, hol duettben énekelte a régi-régi ismert dalokat és napjaink slágereit. Jó érzékkel váltogatták a pörgős és a lassabb ritmusú szerzeményeket. A közönség láthatóan remekül szórakozott, és élvezte, hogy a járvány okozta bezártság után végre korlátozások nélkül vehet részt közösségi programon.


Nem csak teraszon, de a Városháza előtti téren, a Bejczy utcai járdán és a közeli erkélyeken is sokan hallgatták a koncertet, amelyen a nem sokkal előbb véget ért Fő téri kampányrendezvény főszereplői - Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes és Ungár Péter - is részt vettek a városvezetők mellett. A fináléban az összes egyszerre lépett mikrofon elé.  


A Nyitott Városháza következő teraszkoncertjén, július 30-án 19.30-tól a Koprive és Csorba Lóci játszik, augusztus 6-án a Savaria Szimfonikus Zenekar kamarakoncertjét élvezheti a közönség, 13-án pedig Holdosi Attila lép fel, színészbarátaival.


A rendezvény sikerét mutatja, hogy rövid időn belül az összes koncertre elfogytak a regisztrációs jegyek. Az érdeklődés óriási, így a közönség biztosan számíthat a jövő évi folytatásra.

 

kzs

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Tizenhat helyszínen kérték a tűzoltók segítségét a viharos szél miatt
A viharos erejű szél adott munkát a Vas vármegyei tűzoltóknak is a hétfői napon. Összesen tizenhat kárhelyszínen kérték a segítségüket: volt, ahol kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat, de meglazult cserepek, hulló vakolat is jelentett veszélyt a járókelőkre, foglalta össze a viharkárokat a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Elkezdődött a nagy tavaszi utcatakarítás Szombathelyen
A KRESZ-park és környéke komplex megtisztításával kezdődött a 2023-as tavaszi utcatakarítási program Szombathelyen, olvasható a Szompark Facebook-oldalán.
Ráhúzta egy biciklisre a kormányt Szombathelyen a sofőr, felfüggesztett börtönt kapott
A Szombathelyi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Emellett a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, a pártfogó felügyelet céljának elősegítése érdekében pedig külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott köteles alávetnie magát rendkívüli PAV vizsgálatnak, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.
Megdőlt az országos és fővárosi szélrekord hétfőn
Megdőlt az országos és a fővárosi szélrekord is hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján kedden.
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.