km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Slágerterasz a Városházán

Slágerterasz a Városházán

"Dalok szárnyán" - ez volt a mottója a Nyitott Városháza sorozat első teraszkoncertjének pénteken este. A különleges hangulatú helyszínen megteltek a széksorok, szombathelyi kötődésű énekesek egyebek mellett Brian Adams-, Cserháti Zsuzsa-, Piramis- és Lady Gaga-dalokkal szórakoztatták a közönséget.

 

Tavaly, az Érezd Szombathely! nyári programsorozat részeként debütált a Nyitott Városháza - nagy sikerrel. A szervezők szándéka az volt, hogy a Városháza valóban a városnak a háza legyen, és ne csak ügyet intézni térjenek be ide a szombathelyiek, hanem kulturális, művészeti események alkalmával szórakozni, kikapcsolódni is. 2020-ban három, az idei folytatásban négy koncertet hirdettek meg az első emeleti teraszon, ott, ahol a hétköznapokon csak a tisztségviselők és a hivatal dolgozói fordulnak meg.


Megteltek a széksorok érdeklődőkkel, a színpadon Danics Dóra, Tóth Dániel, Szokodi Zoltán, Alföldi Alexandra és Hertelendy Zénó - mindannyian szombathelyi kötődésű előadók - hol szólóban, hol duettben énekelte a régi-régi ismert dalokat és napjaink slágereit. Jó érzékkel váltogatták a pörgős és a lassabb ritmusú szerzeményeket. A közönség láthatóan remekül szórakozott, és élvezte, hogy a járvány okozta bezártság után végre korlátozások nélkül vehet részt közösségi programon.


Nem csak teraszon, de a Városháza előtti téren, a Bejczy utcai járdán és a közeli erkélyeken is sokan hallgatták a koncertet, amelyen a nem sokkal előbb véget ért Fő téri kampányrendezvény főszereplői - Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes és Ungár Péter - is részt vettek a városvezetők mellett. A fináléban az összes egyszerre lépett mikrofon elé.  


A Nyitott Városháza következő teraszkoncertjén, július 30-án 19.30-tól a Koprive és Csorba Lóci játszik, augusztus 6-án a Savaria Szimfonikus Zenekar kamarakoncertjét élvezheti a közönség, 13-án pedig Holdosi Attila lép fel, színészbarátaival.


A rendezvény sikerét mutatja, hogy rövid időn belül az összes koncertre elfogytak a regisztrációs jegyek. Az érdeklődés óriási, így a közönség biztosan számíthat a jövő évi folytatásra.

 

kzs

Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.