km/óra
  2022.06.25., szombat  •  Vilmos napja
Siófokról hozta el a három pontot a Haladás

Siófokról hozta el a három pontot a Haladás

Tóth Milán 39. percben szerzett góljával nyert a Szombathelyi Haladás a Siófok vendégeként vasárnap délután 1-0-ra. A zöld-fehérek továbbra is a 6. helyen állnak az NB/II-ben.

A tabella 5. helyén tanyázó Siófok kezdte a játékot. A 8. percben egy jobboldali hazai szabadrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a Hali 16-osán belül, de végül Verpecz védeni tudott. A mezőnyben gyűrték egymást a felek a bántóan kevés néző előtt megrendezett összecsapás első negyed órájában. Nagy Róbert játékvezető egy-két véleményes mezőnybeli ítélete borzolta csak a kedélyeket.


Némiképp váratlanul, a 16. percben Holdampf remek ütemben ugratta ki a védők közül kilépő Tóth Milánt, csatárunk szorongatott helyzetben, 14 méterről lőtt, de Hutvágner bravúrral védett, a kipattanó labdát pedig Varga vágta ki a kapu előteréből. A 19. percben a játékvezető nem ítélt meg egy nyilvánvaló szabadrúgást Kiss Bence lerántásáért, ebből indult a hazai akció, amelynek végén Kiss Balázs 11 méterről, nagy ziccerben lőhetett kapura, Verpecz hatalmasat védett.


Felpörögtek az események, a 20. percben Horváth Rajmund vette célba a siófoki kaput, Hutvágner nagyot mentett, majd Tóth Milán fejesét követően is szögletre tudott védeni a sárga-kékek kapusa.


Felpörögtek a csapatok, a labdát a Hali birtokolta többet, de a hazaiak is igyekeztek gyorsan eljutni a vasiak támadóharmadába. A 27. percben Doktorics tört be balról a hazaiak 16-osára, majd ballal lőtt, de Hutvágner könnyedén hárított. A 30. percben Horváth Péter lőtt éles szögből, jobbról, ezúttal Verpecz védett.


Az izgalmas percek után visszaesett az iram, egyre több lett a pontatlan átadás, a támadókhoz kevés használható labda jutott el. A 33. percben Németh Milán veszített labdát a saját 16-osán belül, Horváth Péter kapura fordult, ám a hazai csatár eltotojázta a nagy helyzetet.


A 39. percben megszerezte a vezetést a Haladás! Kiss Bence ugratta ki Tóth Milánt, csatárunk két csellel becsapta a kapust és a belső védőket is, majd higgadtan, 13 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (0-1)!


A Hali feljebb tolta a védekezését, a Balaton-partiak alig-alig tudták kihozni a labdát a saját térfelükről. A gól megzavarta a siófokiakat, a szombathelyiek a szünetig már magabiztosan futballoztak.


 A szünet után lassú tempóban folytatódott a játék, az 50. percben Csató kapott talpalásért sárga lapot. Domján Attila legénysége birtokolta többet a labdát, de Szakályék különösebb veszélyt nem jelentettek Verpecz kapujára a második játékrész elején. Sok volt az apró fault, így folyamatos játék nem alakult ki. A Haladás visszahúzódott a saját térfelére, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek szervezett védekezésével.

Az 59. percben Kiss Balázs próbálkozott 16 méterről lövéssel, de a labda messze elkerülte a jobb kapufát.


A 65. percben a szombathelyiek 16-osán belül Holdampf kezére pattant a labda, a játékvezető - joggal - vétlennek ítélte az esetet. A siófokiak reklamáltak, de valóban nem ért büntetőt az eset.


A második félidő első felében nem adódott igazi ziccer egyik kapu előtt sem, a hazaiak meddő mezőnyfölényben fociztak. A 71. percben Deutsch végezhetett el szabadrúgást jobbról, 20 méterről, az oldalvonal mellől. A lövés után a labda elkerülte a jobb kapufát.


Negyed órával a vége lőtt egy baloldali szöglet után Verpecz a mezőnybe öklözte a labdát. Ezekben a percekben kissé beszorult a Hali, de sokat hibáztak a sárga-kékek, így ziccerekig nem jutottak el Elekék.


A 85. percben Monori kezezése miatt jutott szabadrúgáshoz a Siófok mintegy 23 méterre a vendégek kapujától, Horváth Péter azonban csúnyán fölé lőtte a labdát. A siófokiak ívelgetésekkel próbálkoztak, eredménytelenül.


A ráadás három percében a hazaiak minden egy lapra feltéve rohamoztak, de sok hibát vétettek.


A Haladás az első félidőben jobban futballozott ellenfelénél, így megérdemelten hozta el a három pontot Siófokról.

BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1  (0-1)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezeti: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Ring Kevin)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi (Medgyesi 73.), Varjas, Varga B., Deutsch B. – Szakály A. (Farkas G. 86.), Krausz (Horváth Milán 62.) – Balogh B. (Elek B. 62.), Eördögh, Kiss B. – Horváth P. Vezetőedző: Domján Attila.
HALADÁS: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Tóth Máté (Csilus 76.), Doktorics (Devecseri 88.) – Tóth Milán (Monori 69.), Horváth R. (Tóth-Gábor K. 88.) Vezetőedző: Németh Szabolcs.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
Savaria Fórum 31. évfolyam 23.szám - 2022.06.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Fergeteges koncertet adott a Kugler zenekar (képgaléria)
100 éve jelent meg James Joyce Ulysses című regénye, Szombathely kétnapos Bloomsday-jel ünnepelte az évfordulót június 16-án és 17-én. A kortárs képzőművészeti kavalkád bővelkedett koncertekben, kiállításokban, alkotói performanszokban és gasztro-élményekben.
Szikora Róbert és az R-Go adott koncertet Szombathelyen (képgaléria)
A rajongók megtöltötték a Fő teret.
TFA-FCC Hungary-Szombathely tűzoltóverseny és koncertek a Fő téren
Szombathely Fő terén rendezik meg a TFA-FCC Hungary-Szombathely, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt a mai napon.
Felfüggesztették a Gothard iskola egyik tanárát
Ne öntse ki, inkább dobja a kontérbe!
Városszerte kilenc helyszínre helyeztek ki használt sütőolaj begyűjtésére szolgáló konténert. Szombathely 2021 márciusában csatlakozott a Cseppetsem! Programhoz. Akkor a város 18 óvodájába került gyűjtőedény, tavaly októberben pedig a Vásárcsarnok oldalához tették ki a vakítósárga konténert.
legfrissebbek
Montenegrói győzelem a magyar csoportban a férfi vízilabdatornán
A csoportgyőztesek a szerdai negyeddöntőbe jutottak, a második és harmadik helyezettek a nyolc közé kerülésért játszanak hétfőn, míg a negyedikek - Kanada visszalépése nyomán hárman - az alsóházban (13-15. hely) folytatják.
Hosszú: nagyon kedves volt nekem ez a világbajnokság
Szombati egyéni számban címvédőként negyedik lett 400 méter vegyesen. 
Meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra
A jövő héten már 38 fokos maximumokat is mérhetnek.
Rapport a hetedik meccsén kikapott 
Rapport Richárd hat döntetlen után hetedik mérkőzésén kikapott a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornáján.
Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát
A kormányszövetség és a NUPES együtt 296 képviselővel rendelkezik. A javaslat elfogadásához 289 szavazat szükséges, ami az abszolút többség.