km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Siófokról hozta el a három pontot a Haladás

Siófokról hozta el a három pontot a Haladás

Tóth Milán 39. percben szerzett góljával nyert a Szombathelyi Haladás a Siófok vendégeként vasárnap délután 1-0-ra. A zöld-fehérek továbbra is a 6. helyen állnak az NB/II-ben.

A tabella 5. helyén tanyázó Siófok kezdte a játékot. A 8. percben egy jobboldali hazai szabadrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a Hali 16-osán belül, de végül Verpecz védeni tudott. A mezőnyben gyűrték egymást a felek a bántóan kevés néző előtt megrendezett összecsapás első negyed órájában. Nagy Róbert játékvezető egy-két véleményes mezőnybeli ítélete borzolta csak a kedélyeket.


Némiképp váratlanul, a 16. percben Holdampf remek ütemben ugratta ki a védők közül kilépő Tóth Milánt, csatárunk szorongatott helyzetben, 14 méterről lőtt, de Hutvágner bravúrral védett, a kipattanó labdát pedig Varga vágta ki a kapu előteréből. A 19. percben a játékvezető nem ítélt meg egy nyilvánvaló szabadrúgást Kiss Bence lerántásáért, ebből indult a hazai akció, amelynek végén Kiss Balázs 11 méterről, nagy ziccerben lőhetett kapura, Verpecz hatalmasat védett.


Felpörögtek az események, a 20. percben Horváth Rajmund vette célba a siófoki kaput, Hutvágner nagyot mentett, majd Tóth Milán fejesét követően is szögletre tudott védeni a sárga-kékek kapusa.


Felpörögtek a csapatok, a labdát a Hali birtokolta többet, de a hazaiak is igyekeztek gyorsan eljutni a vasiak támadóharmadába. A 27. percben Doktorics tört be balról a hazaiak 16-osára, majd ballal lőtt, de Hutvágner könnyedén hárított. A 30. percben Horváth Péter lőtt éles szögből, jobbról, ezúttal Verpecz védett.


Az izgalmas percek után visszaesett az iram, egyre több lett a pontatlan átadás, a támadókhoz kevés használható labda jutott el. A 33. percben Németh Milán veszített labdát a saját 16-osán belül, Horváth Péter kapura fordult, ám a hazai csatár eltotojázta a nagy helyzetet.


A 39. percben megszerezte a vezetést a Haladás! Kiss Bence ugratta ki Tóth Milánt, csatárunk két csellel becsapta a kapust és a belső védőket is, majd higgadtan, 13 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (0-1)!


A Hali feljebb tolta a védekezését, a Balaton-partiak alig-alig tudták kihozni a labdát a saját térfelükről. A gól megzavarta a siófokiakat, a szombathelyiek a szünetig már magabiztosan futballoztak.


 A szünet után lassú tempóban folytatódott a játék, az 50. percben Csató kapott talpalásért sárga lapot. Domján Attila legénysége birtokolta többet a labdát, de Szakályék különösebb veszélyt nem jelentettek Verpecz kapujára a második játékrész elején. Sok volt az apró fault, így folyamatos játék nem alakult ki. A Haladás visszahúzódott a saját térfelére, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek szervezett védekezésével.

Az 59. percben Kiss Balázs próbálkozott 16 méterről lövéssel, de a labda messze elkerülte a jobb kapufát.


A 65. percben a szombathelyiek 16-osán belül Holdampf kezére pattant a labda, a játékvezető - joggal - vétlennek ítélte az esetet. A siófokiak reklamáltak, de valóban nem ért büntetőt az eset.


A második félidő első felében nem adódott igazi ziccer egyik kapu előtt sem, a hazaiak meddő mezőnyfölényben fociztak. A 71. percben Deutsch végezhetett el szabadrúgást jobbról, 20 méterről, az oldalvonal mellől. A lövés után a labda elkerülte a jobb kapufát.


Negyed órával a vége lőtt egy baloldali szöglet után Verpecz a mezőnybe öklözte a labdát. Ezekben a percekben kissé beszorult a Hali, de sokat hibáztak a sárga-kékek, így ziccerekig nem jutottak el Elekék.


A 85. percben Monori kezezése miatt jutott szabadrúgáshoz a Siófok mintegy 23 méterre a vendégek kapujától, Horváth Péter azonban csúnyán fölé lőtte a labdát. A siófokiak ívelgetésekkel próbálkoztak, eredménytelenül.


A ráadás három percében a hazaiak minden egy lapra feltéve rohamoztak, de sok hibát vétettek.


A Haladás az első félidőben jobban futballozott ellenfelénél, így megérdemelten hozta el a három pontot Siófokról.

BFC SIÓFOK–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1  (0-1)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezeti: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Ring Kevin)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi (Medgyesi 73.), Varjas, Varga B., Deutsch B. – Szakály A. (Farkas G. 86.), Krausz (Horváth Milán 62.) – Balogh B. (Elek B. 62.), Eördögh, Kiss B. – Horváth P. Vezetőedző: Domján Attila.
HALADÁS: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Tóth Máté (Csilus 76.), Doktorics (Devecseri 88.) – Tóth Milán (Monori 69.), Horváth R. (Tóth-Gábor K. 88.) Vezetőedző: Németh Szabolcs.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.