km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Sima vereségbe futott bele a Haladás Csákváron

Sima vereségbe futott bele a Haladás Csákváron

A szombathelyiek küzdöttek, de a játékukból ezúttal hiányzott az átütőerő, a Csákvár pedig nem kegyelmezett, kíméletlenül megbüntette a kihagyott helyzeteket és zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 15. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR - SZOMBATHELYI HALADÁS 3-1 (1-0) 

Aquital FC Csákvár: Markek - Nándori (Vukasovic 60.), Daru (Ganbayar 34.), Kocsis, Mészáros, Vörös (Papp 75.), Major, Albert, Posztobányi, Madarász, László (Baracskai 75.)

Vezetőedző: Visinka Ede

Szombathelyi Haladás: Verpecz - Mocsi, Németh Mi., Debreceni (Doktorics 84.), Bosnjak, Schuszter, Holdampf (Rácz 59.), Kiss, Csilus (Kállai 84.), Tóth, Horváth (Németh Má. 46.), 

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Posztobányi 15., Madarász 52., Major 68., ill. Németh Má. 93.

 

A Békéscsaba elleni hétvégi győzelem után szerdán már újabb bajnoki mérkőzés várt a Szombathelyi Haladásra. Mátyus János együttese a kieső helyen tanyázó, ám legutóbbi két mérkőzését megnyerő Csákvár együtteséhez látogatott. A szombathelyiek legutóbbi négy mérkőzésükön tíz pontot gyűjtöttek, így jó előjelekkel várhatták a találkozót.

 

Az első komolyabb lehetőség a Haladás előtt adódott, egy szögletnél Tóth Barna támadta kiválóan a labdát, fejese azonban elkerülte a csákvári kaput. Ezt leszámítva a játék főként mezőnyben folyt, ott gyűrték egymást a csapatok. Igazán nagy helyzet a mérkőzésnek ezen szakaszában nem igen alakult ki, ez annak is betudható, hogy a csapatoknak nem csak egymással, de a talajjal is rendesen meg kellett küzdeniük. A folytatásban erősített a Csákvár, a 15. percben pedig egy szöglet utáni kavarodás után az utánpótlás-válogatott Posztobányi révén meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól után a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, de rendkívül nehéz dolga volt a házigazdák fegyelmezett, szervezett védekezésével szemben. A Csákvár előtt is adódtak lehetőségek, de csak szögletekig és egy lesgólig jutott Visinka Ede együttese. A szombathelyiek a folytatásban is megpróbálták nyomás alá helyezni a vendégek kapuját, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Újabb gól már nem született az első játékrészben, a szünetre 1-0-s hazai vezetéssel mentek a csapatok.

 

Haladás-helyzetekkel indult a második játékrész, Medgyes és Tóth Barna előtt is adódott lehetőség, de a lábukban maradt az egyenlítés. Ahogy ilyenkor az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, az 52. percben Madarász duplázta meg a csákvári előnyt egy jól eltalált lövés után. A folytatásban meglehetősen feszültté vált a találkozó, hosszú percek mentek el reklamálással. ápolásokkal, ez pedig nem a Haladás malmára hajtotta a vizet. Ahogy az első félidőben, ezúttal is mentek előre a vasiak a hazaiak gólja után, akiknek az ellentámadásaiban rendre ott volt a gólveszély. A 68. percben aztán jött az újabb csákvári találat, Major lőtt nagy gólt ballal. Ezzel tulajdonképpen eldőltek a lényegi kérdések, húsz perc alatt óriási hajrára lett volna szüksége a szombathelyieknek, hogy legalább egy pontot megmentsenek. Mátyus János legénysége ment előre rendületlenül, Németh Márió révén pedig legalább a szépítő találat összejött, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

 

A Haladás ezzel a vereséggel egy helyet visszacsúszott a tabellán, és a hétvégi, Szentlőrinc elleni hazai találkozót a hetedik helyről várhatja majd. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.