km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Sérült hattyút mentettek az állatvédők

Sérült hattyút mentettek az állatvédők

Egy sérült gúnárról kapott bejelentést az Állatvédők Vasi Egyesülete - Szombathely, miszerint a Csónakázó-tónál egy sérült szárnyú hattyú szenved a parton, osztotta meg a hírt közösségi oldalán az egyesület.

 

Mint írták, a hattyú párja a fészket védelmezte. Évek óta ide járnak költeni, de idén sajnos valakinek útjában állhattak a védelmező szülő. A bejelentőt hozzájuk irányították, ők pedig azonnal a segítségükre siettünk. Az egyik tagjuk azonnal megkereste őket és ott várt a tónál, míg a szakértő madármentő meg nem érkezett és befogta a sérült hattyút, majd párját is. 


„A kis család biztonságban van, a gúnár állatorvosi kezelését megkezdték. Együtt maradnak természetesen és biztonságosabb helyet keresnek számukra, hogy többé ne bántsák őket” – tették hozzá az állatvédők. 

 

 

Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete - Szombathely

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elindult a hazai dinnyeszezon
Magyarországon 2600 hektáron termesztenek görög-, 400 hektáron sárgadinnyét.
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.