km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Semmi sem sikerült a Haladásnak a Budaörs ellen

Semmi sem sikerült a Haladásnak a Budaörs ellen

A szombathelyiek szenvedtek, a hazaiak pedig kíméletlenül kihasználták az előttük adódó lehetőségeket és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 18. FORDULÓ

BUDAÖRS - SZOMBATHELYI HALADÁS 4-0 (2-0)

Budaörs: Kovács - Menyhárt, Zeke, Kékesi, Fényes, Molnár Cs., Halmai (Halácsi 86.), Petneházi, Molnár T. (Végh 85.), Nyári (Pethő 79.), Sajbán

Vezetőedző: Márkus Tibor

Szombathelyi Haladás: Verpecz - Mocsi, Devecseri, Doktorics (Tóth M. 86.), Bosnjak, Tóth D., Csilus, Kállai (Schuszter 74.), Horváth O. (Medgyes 46.), Rácz (Szalay 74.), Tóth B. (Németh 46.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Halmai 2 (5., 44.), Kékesi 73., Pethő 90.

 

Győztes keleti túra után a Budaörs elleni hétközi fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga a Szombathelyi Haladás számára. Mátyus János továbbra sem számíthatott több kulcsemberére, így meglehetősen felforgatott összeállításban lépett pályára ezúttal is a vasi gárda. A Budaörs az elmúlt két mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett, de ennek ellenére is őrizte második pozícióját a tabellán.

 

A mérkőzést a sötét mezben játszó hazaiak kezdték kezdeményezőbben, az első percekben inkább a Haladás térfelén pattogott a labda. Az 5. percben aztán egy lecsorgó labdánál Halmai eszmélt a leggyorsabban és megszerezte a vezetést a Budaörsnek. A gól után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, a Haladás is szép támadásokat vezetett és mindent megtett a gyors egyenlítés érdekében. A legaktívabb szombathelyi Rácz volt, aki minden akcióban tevékeny szerepet vállalt, sokszor lépett vissza labdáért és megpróbálta szervezni a vendégek támadójátékát. Vasi oldalon a legközelebb Csilus Tamás járt a gólszerzéshez, lövése azonban elkerülte a kaput. Már úgy tűnt, hogy marad az 1-0-s eredmény a szünetig, amikor a 44. percben egy kiugratást követően Halmai gurította el a labdát Verpecz mellett és duplázta meg a Budaörs előnyét szombathelyi szempontból a lehető legrosszabb pillanatban. 

 

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, meglehetősen eseménytelenül csordogáltak a percek. Mindkét oldalon rengeteg volt a pontatlanság, az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a csapatok egymás hibáiból próbáltak élni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A 65. percben a szünetben csereként beálló Németh Márió végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, kísérlete azonban a kapu fölé szállt. Pár perccel később már harmadik góljuknak örülhettek a hazaiak, egy szöglet utáni csúsztatás után a kapufa segítségével került Verpecz hálójába a labda. A hajrában ugyan ment előre a Haladás, hogy legalább a szépítő gólt megszerezzék, de semmi sem akart sikerülni ezen a napon a zöld-fehéreknek. Nem úgy a budaörsieknek, akik a végén még egyszer beköszöntek Pethő révén. Ezzel a góllal alakult ki a 4-0-s végeredmény, a szombathelyiek ötödik vereségüket szenvedték el az idei bajnoki szezonban. 

 

Mátyus János együttesére a hétvégén újabb roppant nehéz mérkőzés vár, vasárnap 16 óra 15 perces kezdettel a listavezető DVSC érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.