km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Semmi sem sikerült a Haladásnak a Budaörs ellen

Semmi sem sikerült a Haladásnak a Budaörs ellen

A szombathelyiek szenvedtek, a hazaiak pedig kíméletlenül kihasználták az előttük adódó lehetőségeket és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 18. FORDULÓ

BUDAÖRS - SZOMBATHELYI HALADÁS 4-0 (2-0)

Budaörs: Kovács - Menyhárt, Zeke, Kékesi, Fényes, Molnár Cs., Halmai (Halácsi 86.), Petneházi, Molnár T. (Végh 85.), Nyári (Pethő 79.), Sajbán

Vezetőedző: Márkus Tibor

Szombathelyi Haladás: Verpecz - Mocsi, Devecseri, Doktorics (Tóth M. 86.), Bosnjak, Tóth D., Csilus, Kállai (Schuszter 74.), Horváth O. (Medgyes 46.), Rácz (Szalay 74.), Tóth B. (Németh 46.)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerzők: Halmai 2 (5., 44.), Kékesi 73., Pethő 90.

 

Győztes keleti túra után a Budaörs elleni hétközi fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga a Szombathelyi Haladás számára. Mátyus János továbbra sem számíthatott több kulcsemberére, így meglehetősen felforgatott összeállításban lépett pályára ezúttal is a vasi gárda. A Budaörs az elmúlt két mérkőzésén egyaránt vereséget szenvedett, de ennek ellenére is őrizte második pozícióját a tabellán.

 

A mérkőzést a sötét mezben játszó hazaiak kezdték kezdeményezőbben, az első percekben inkább a Haladás térfelén pattogott a labda. Az 5. percben aztán egy lecsorgó labdánál Halmai eszmélt a leggyorsabban és megszerezte a vezetést a Budaörsnek. A gól után sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, a Haladás is szép támadásokat vezetett és mindent megtett a gyors egyenlítés érdekében. A legaktívabb szombathelyi Rácz volt, aki minden akcióban tevékeny szerepet vállalt, sokszor lépett vissza labdáért és megpróbálta szervezni a vendégek támadójátékát. Vasi oldalon a legközelebb Csilus Tamás járt a gólszerzéshez, lövése azonban elkerülte a kaput. Már úgy tűnt, hogy marad az 1-0-s eredmény a szünetig, amikor a 44. percben egy kiugratást követően Halmai gurította el a labdát Verpecz mellett és duplázta meg a Budaörs előnyét szombathelyi szempontból a lehető legrosszabb pillanatban. 

 

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, meglehetősen eseménytelenül csordogáltak a percek. Mindkét oldalon rengeteg volt a pontatlanság, az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a csapatok egymás hibáiból próbáltak élni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A 65. percben a szünetben csereként beálló Németh Márió végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, kísérlete azonban a kapu fölé szállt. Pár perccel később már harmadik góljuknak örülhettek a hazaiak, egy szöglet utáni csúsztatás után a kapufa segítségével került Verpecz hálójába a labda. A hajrában ugyan ment előre a Haladás, hogy legalább a szépítő gólt megszerezzék, de semmi sem akart sikerülni ezen a napon a zöld-fehéreknek. Nem úgy a budaörsieknek, akik a végén még egyszer beköszöntek Pethő révén. Ezzel a góllal alakult ki a 4-0-s végeredmény, a szombathelyiek ötödik vereségüket szenvedték el az idei bajnoki szezonban. 

 

Mátyus János együttesére a hétvégén újabb roppant nehéz mérkőzés vár, vasárnap 16 óra 15 perces kezdettel a listavezető DVSC érkezik a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.