km/óra
  2021.09.26., vasárnap  •  Jusztina napja
Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat a moziban

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat a moziban

A MESZK Vas Megyei Területi Szervezete június 29-én tartotta a Savaria Moziban a Semmelweis-napi ünnepségét, számolt be róla a város honlapja.

 

Mint írják, az eseményen Szombathely Megyei Jogú Városa nevében köszöntőt mondott dr. Horváth Attila. Az alpolgármester az egészségügyben dolgozóknak szóló köszöntő- és köszönőbeszédében kiemelte: egész életében különlegesnek gondolta és mindig is tisztelte azokat az embereket, akik bármilyen módon a közösségért végeznek munkát. "Az Önök munkája érték és az Önök munkája valóban meghatározza a mindennapjainkat és a mindennapi életünket, - amiért nem lehet elégszer köszönetet mondani. És most ezt nemcsak a város, hanem a magam nevében is megteszem" - mondta dr. Horváth Attila.


Az ünnepi eseményen átadták a szociális munka napja és a Semmelweis-napi kitüntetéseket, majd műsort adott a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola 11. ESZ osztály tanulói. Délután továbbképzéseknek minősülő szakmai fórummal folytatódott a Semmelweis-nap.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
Savaria Fórum 30. évfolyam 34. szám - 2021.09.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
A kisgyermekeket oltaná a Pfizer
Hatásos és biztonságos a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcina az 5 és 11 év közötti gyermekeknél – közölte hétfőn a Pfizer. Az amerikai gyógyszergyártó benyújtotta kérvényét a vakcina használatához erre a korosztályra.
A legdurvább hullámmal számol a román egészségügy
Csak remélik, hogy a negyedik hullám alatt nem nő napi 15 ezer főlé a fertőzésszám.
Újraindult az ellenzéki előválasztás
A szombati leállás után hétfőn reggel 7-kor újraindult az előválasztás. Bár az online előregisztráció nem működött még reggel, 10 órára helyreállt a rendszer. Az eredeti tervek szerint az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják a leállás miatt.
legfrissebbek
Megduplázzák a francia vakcinaadományokat
A francia elnök azt ígérte, hogy a program keretében 120 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományoz, a dupláját a korábban tervezettnek – adta hírül az MTI.
Közút: jövő héten lesz a nagy környezetvédelmi autóvizsgálat
Huszonötödik alkalommal ellenőrzik közúti mérésekkel a gépkocsik környezetvédelmi állapotát hétfőtől péntekig Budapesten és három vidéki nagyvárosban - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Az AstraZeneca atyja szerint tavaszra náthává enyhül a Covid
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz lesz hasonló, írta az MTI.
Előválasztás: 89 ezren voksoltak szombaton
Vasárnapig összesen 436 702-en szavaztak az ellenzék jelöltjeire.
Trónfosztás: Uszik legyőzte Joshuát a londoni ökölvívógálán
A nehézsúly világbajnoki címe volt a tét.