km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
SEK: Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

SEK: Rekordszámú érdeklődő a második nyílt napon

Csaknem ötszázan látogattak el a Savaria Egyetemi Központba, írja közösségi oldalán az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

A beszámoló szerint: "Az ELTE szombathelyi campusa hosszú ideje gondosan megtervezett forgatókönyv szerint nyitja ki kapuit a továbbtanulni vágyók számára az általános felvételi eljárás ideje alatt.
A decemberi nyílt napon átfogó képet kaphatnak a Savaria Egyetemi Központról az elérhető képzésektől az egyetem infrastruktúráján át a hallgatói élettel kapcsolatos információkig.

Januárban elsősorban azok élnek a nyílt nap adta lehetőséggel, akik már tudatosan érdeklődnek valamelyik szak iránt, de még vannak kérdéseik a felvételi jelentkezés beadása előtt, ami a rendezvény jellegét is meghatározza.

Az idei, 24-én megtartott rendezvényen a korábbiakhoz hasonlóan oktatók és hallgatók a C–épületi aulában tematikus standoknál várták a leendő egyetemistákat, akik egy helyen első kézből tájékozódhattak az összes őket érdeklő képzésről.

Közben párhuzamos előadások, tájékoztatók indultak a felvételi eljárás aktualitásáról, a felsőoktatási tanulmányok okos finanszírozásáról, illetve arról, hogy miért is éri meg helyben ELTE-s diplomát szerezni.
Ezeken kívül be lehetett ülni az ország hat egyetemének hét képzőhelyén, köztük Szombathelyen is elindult újragondolt természettudományos tanárszak, a Z-szak ismertetőjére, vagy éppen a vizuális művészeti, a sporttudományi, valamint a közgazdászképzésekről és a pszichológia szakról szóló prezentációkra. A műszaki képzés iránt érdeklődők látogatást tehettek a gépészmérnöki laborokban.

Azok is válaszokat kaptak a kérdéseikre, akik például a kollégiumokkal és az ösztöndíjakkal kapcsolatban érdeklődtek.

Lenkai Nóra rektori biztos másokon kívül arra hívta fel a jelen lévők figyelmét, hogy az ELTE-s minőség immár a vasi megyeszékhelyen is elérhető, és aki az egyetem szombathelyi képzését választja, élete legjobb döntését hozza meg. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az ország legnívósabb és a felvett hallgatók száma alapján legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, amely a hazai és a nemzetközi rangsorokban is kiválóan szerepel. Ez a 21. század kihívásainak megfelelő magas színvonal várja a felvételizőket a Savaria Egyetemi Központban is, amely ipari együttműködésekkel és partnerintézményekkel megvalósuló gyakorlatorientált képzéseket kínál egy családias, összetartó campuson.

A nyílt napon látogatást tett Borhy László, az ELTE rektora is. A legkitartóbbakat a rendezvény végén ajándéksorsolás várta, amelyen négy látogatónak kedvezett a szerencse: ketten okosórával, ketten a Savaria Egyetemi Központ ajándékcsomagjával lettek gazdagabbak."

(Szöveg és fotó: Kleinhappel Miklós)

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.