km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Sé: tovább épül az óvoda

Sé: tovább épül az óvoda

Sé község önkormányzata hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a múlt héten e bejegyzést.

 

„A legutóbbi jelentkezés óta az ácsmunka és a tető cserepezése is befejeződött Sé kétcsoportos óvodájának épületén! Így az ígéreteknek megfelelően már az ünnepek előtt tető alá került az épület!


Jelenleg, amint az a csatolt képeken is látható, a nyílászárók beépítése történik, mindemellett a villanyszerelési munkák is elkezdődtek. Tehát továbbra is minden a terveknek megfelelően halad, ez a mai napon megtartott kooperációs értekezleten is megerősítést nyert! Folytatása következik! Az építkezésről folyamatos tájékoztatást nyújtunk! Megígértük, megcsináljuk!”


Gulyás Gergely kancelláriaminiszter tavaly szeptember végén nyilatkozott úgy, hogy az intézmény támogatása ügyében az érdem dr. Hende Csaba, parlamenti alelnöké, aki a térség országgyűlési képviselőjeként sikeresen lobbizott a Miniszterelnökségnél. Dr. Czeglédy Csaba, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: Nagyon örül, hogy az oktatási rendszerünk kincse, azaz egy óvoda épül Sében. A politikus hozzáfűzte: reményei szerint az óvodákat a későbbiekben is az önkormányzatok működtethetik majd, hiszen a helyiek jobb gazdái az intézményeknek, mint az állam.   


Kép: Sé Község/Facebook

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.