km/óra
  2020.09.21., hétfő  •  Máté, Mirella napja
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.

Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Pikniket hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-vel közösen, a város támogatásával.


Farkas Mónika marketingmenedzser elmondta, hogy a rendezvény természetesen kulturális célt is szolgál. Úgy gondolják, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, hiszen akár a Savaria Karnevált nézzük, akár más streetfood fesztivált a Fő téren, ezeket mindig nagyon sok ember látogatja.
 


A fesztiválon francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nemcsak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. Fulvio Er Puchos Pischedda 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.

- A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű francia Michelin-csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére, amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek, és megismertetni önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.

 


A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, minden tekintetben különleges élmény lesz az ételek jellege, az alapanyagok, a felszolgálás. Lesz játszótér, VIP-szektor és több csapatverseny is. A kétnapos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz: egy óriási, 300 kilós tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.


Farkas Mónika hozzátette, hogy az egyik színpadon a séfjek tartanak bemutatót óránként, a másikon zenei fellépők lesznek. Nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem aláfestő zene szól majd a szigeten egész végig, lesz jazz, zongora, gitár.

A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, valamint a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett. 

Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
Savaria Fórum 29. évfolyam 34. szám - 2020.09.18.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megszüntetik az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarország megszünteti az Ausztriába ingázók 30 kilométeres és 24 órás korlátozását. A hír péntek délelőtt az osztrák Belügyminisztérium honlapján jelent meg.
Hétfőtől mintavételi hely nyílik a MÁV-rendelő udvarán
Hétfőtől három területen vezetnek be újabb korlátozásokat Ausztriában
A koronavírus-járvány elleni küzdelemben a szövetségi kormány csütörtökön további szigorítást jelentett be. Hétfőtől csak tíz ember tartózkodhat zárt térben magánünnepségeken és rendezvényeken, kibővül a védőmaszkok követelménye, az éttermekben pedig csak ülve lehet fogyasztani, olvasható az orf.at-n.
Határzárás: hétfőn lesz hivatalos bejelentés arról, milyen szabályok vonatkoznak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalókra (Frissítés: megjelent a rendelet)
A szeptember 1-re tervezett magyar határzárról közölt cikket a kurier.at. Az Ausztriában dolgozó magyar ingázók ügyében már történt egyeztetés, hivatalos bejelentés hétfőn várható.
Ausztriai magyar ingázók: órákkal a határzárás előtt még nagy a bizonytalanság
Csak találgatni tudnak az Ausztriába ingázó magyar munkavállalók, hogy a szeptember 1-én életbe lépő, a határzárról szóló kormányrendelet intézkedései nyomán mi vár rájuk. 
legfrissebbek
A vépiek már az új úton közlekednek az M86-os felé
Megújult a Vépet Nemesbőddel összekötő 8445-ös számú út. A csaknem 3 km-es szakaszt a Magyar Falu Programban hozták rendbe mintegy 500 millió forintból. A beruházás javítja a település megközelíthetőségét.
Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben a liberalizmus és a kereszténydemokrácia harcáról, Európa helyzetéről és a 2022-es választásról is kifejtette álláspontját, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.
Rétvári: országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést
Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Őrbottyánban, az új egészségház avatásán.
Magabiztosan jutott tovább a MOL Magyar Kupában a Haladás
Mátyus János együttese a Szegedi VSE-t verte 0-3 arányban a Mórahalmon rendezett mérkőzésen. Rácz duplázott, rajta kívül Tóth Barna talált be szombathelyi részről.
A jövő hét második felében fordul ősziesebbre az időjárás
A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.