km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.

Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Pikniket hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-vel közösen, a város támogatásával.


Farkas Mónika marketingmenedzser elmondta, hogy a rendezvény természetesen kulturális célt is szolgál. Úgy gondolják, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, hiszen akár a Savaria Karnevált nézzük, akár más streetfood fesztivált a Fő téren, ezeket mindig nagyon sok ember látogatja.
 


A fesztiválon francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nemcsak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. Fulvio Er Puchos Pischedda 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.

- A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű francia Michelin-csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére, amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek, és megismertetni önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.

 


A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, minden tekintetben különleges élmény lesz az ételek jellege, az alapanyagok, a felszolgálás. Lesz játszótér, VIP-szektor és több csapatverseny is. A kétnapos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz: egy óriási, 300 kilós tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.


Farkas Mónika hozzátette, hogy az egyik színpadon a séfjek tartanak bemutatót óránként, a másikon zenei fellépők lesznek. Nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem aláfestő zene szól majd a szigeten egész végig, lesz jazz, zongora, gitár.

A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, valamint a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett. 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Orbán: Ukrajna megtámadása agresszió
A miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart három nappal a választások után.
legfrissebbek
Váradi vezérletével hosszabbításos Falco-siker Szegeden, ott van a legjobb négy között a címvédő
A szombathelyiek 79-87-re diadalmaskodtak és készülhetnek az Alba Fehérvár elleni elődöntőre.
Putyin megerősítette Nehammerenek, hogy Ausztria továbbra is kapni fogja az orosz gázt 
A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin felhívta Nehammer figyelmét arra, hogy az ukrán hatóságok szabotálják az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat.
Vasúti csapórudat tört le a pótkocsival a 86-os főúton
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.
Ukrajnai háború - Zelenszij: a nagyhatalmak "flörtölnek" Oroszországgal ahelyett, hogy megszorongatnák 
Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője egy interjúban kifejezte véleményét, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kész elhúzódó háborút folytatni Ukrajna ellen, legalább az év végéig, de talán még annál tovább is.
Visszaáll a normál látogatófogadás a hazai börtönökben
A látogatófogadásra ismét négy kapcsolattartó érkezhet a fogvatartottakhoz az ország valamennyi büntetés-végrehajtási intézetében és újra lehetőség nyílik a büntetés-végrehajtási intézeten kívüli kapcsolattartásra is.