km/óra
  2020.10.19., hétfő  •  Nándor napja
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.

Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Pikniket hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-vel közösen, a város támogatásával.


Farkas Mónika marketingmenedzser elmondta, hogy a rendezvény természetesen kulturális célt is szolgál. Úgy gondolják, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, hiszen akár a Savaria Karnevált nézzük, akár más streetfood fesztivált a Fő téren, ezeket mindig nagyon sok ember látogatja.
 


A fesztiválon francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nemcsak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. Fulvio Er Puchos Pischedda 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.

- A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű francia Michelin-csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére, amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek, és megismertetni önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.

 


A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, minden tekintetben különleges élmény lesz az ételek jellege, az alapanyagok, a felszolgálás. Lesz játszótér, VIP-szektor és több csapatverseny is. A kétnapos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz: egy óriási, 300 kilós tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.


Farkas Mónika hozzátette, hogy az egyik színpadon a séfjek tartanak bemutatót óránként, a másikon zenei fellépők lesznek. Nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem aláfestő zene szól majd a szigeten egész végig, lesz jazz, zongora, gitár.

A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, valamint a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett. 

Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
Savaria Fórum 29. évfolyam 38. szám - 2020.10.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pedagógusok Szakszervezete: három tanár halt meg eddig koronavírusban, az egyikük Vas megyei
A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról tud, akik igazoltan koronavírus-fertőzés következtében haltak meg.
A Markusovszky kórház celldömölki telephelyén átmenetileg szünetelnek az ellátások
55 új fertőzött Vasban, 1293 Magyarországon, 33-an meghaltak
1293 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 33 krónikus beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 953-ról 1008-ra nőtt.
Operatív törzs: csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Romániába utazni
Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarországról Romániába utazni - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
50 új fertőzött Vasban, 1025 Magyarországon, 28-an meghaltak
1025 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A megyében a betegek száma 865-ről 915-re nőtt.
legfrissebbek
Az OTP a bíróságon fog hadakozni Horvátországgal
Az OTP Bank Nyrt. közleményben tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy nemzetközi választott bírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen.
Bukarestben keddtől bezárják az iskolákat, kötelezővé válik a maszkviselés
Bukarestben a koronavírus-járvány miatt keddtől kezdődően közterületen - vagyis a lakáson kívül mindenütt - kötelezővé válik a védőmaszk viselése, továbbá bezárnak az óvodák, iskolák és egyetemek, a tanév pedig online folytatódik.
Nemzetek Ligája: kilenc helyet előrelépett a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott kilenc helyet előrelépve a 23. helyen áll a Nemzetek Ligája rangsorában.
Eláll népszavazási kezdeményezésétől a DK
Eláll az ingyenes tesztelésről szóló népszavazási kezdeményezésétől a Demokratikus Koalíció, mert az valószínűleg nem lenne lebonyolítható jelentős járványügyi kockázatok vállalása nélkül.
Az Egyesült Államok továbbra sem nézi jó szemmel az iráni fegyverbizniszt
Az Egyesült Államok továbbra is szankcionálja az Iránnak történő fegyvereladást - hívta fel a figyelmet Mike Pompeo, amerikai külügyminiszteri.