km/óra
  2021.05.14., péntek  •  Bonifác napja
Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Savaria Gourmet Piknik 2020: sztárséfek a Csónakázótó szigetén

Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-ai és 3-ai esemény az eddigi streetfood fesztiválok sorát gazdagítja.

Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Pikniket hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-vel közösen, a város támogatásával.


Farkas Mónika marketingmenedzser elmondta, hogy a rendezvény természetesen kulturális célt is szolgál. Úgy gondolják, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, hiszen akár a Savaria Karnevált nézzük, akár más streetfood fesztivált a Fő téren, ezeket mindig nagyon sok ember látogatja.
 


A fesztiválon francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nemcsak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. Fulvio Er Puchos Pischedda 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.

- A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű francia Michelin-csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére, amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek, és megismertetni önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.

 


A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, minden tekintetben különleges élmény lesz az ételek jellege, az alapanyagok, a felszolgálás. Lesz játszótér, VIP-szektor és több csapatverseny is. A kétnapos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz: egy óriási, 300 kilós tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.


Farkas Mónika hozzátette, hogy az egyik színpadon a séfjek tartanak bemutatót óránként, a másikon zenei fellépők lesznek. Nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem aláfestő zene szól majd a szigeten egész végig, lesz jazz, zongora, gitár.

A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, valamint a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett. 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Horvátországba is lehet utazni bármilyen oltással
Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.
57 új fertőzött Vasban, 1541 Magyarországon, 106-an meghaltak
1541 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.898-ról 22.955-re nőtt.
35 új fertőzött Vasban, 1680 Magyarországon, 124-en meghaltak
1680 az új fertőzött, elhunyt 124 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.863-ról 22.898-ra nőtt.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
legfrissebbek
Sporttörténelmet írt a magyar bringás
Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.
Két szabadnap jár a MÁV-nál az oltásért
Már a cég dolgozóinak 40 százaléka túl van az oltakozáson.
Hétvégére is marad a borús idő
Jellemzően a hétvégén is borúsabb, csapadékosabb lesz az időjárás. Egyelőre nem tér vissza a héten tapasztalt nyárias meleg, 20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók.
Doppingolhatott a 14-szeres paralimpiai bajnok
Nagy-Britannia legeredményesebb paralimpiai bajnokát, a 14-szeres aranyérmes Sarah Storeyt azzal vádolják, hogy visszaélt az engedélyezett asztmagyógyszer használatával, vagyis doppingolt.
Diszkontáron adná el az önkormányzati bérlakásokat a kormány - tiltakoznak a polgármesterek
Több tízmilliárd forinttal csökkentené Szombathely ingatlanvagyonát a kormány törvénytervezete, amely szerint jelentős kedvezménnyel vásárolhatnák meg a városi bérlakásokat az önkormányzatoktól a bérlők. Az ellenzéki települések polgármesterei közösen tiltakoznak a lépés ellen, írja dr. Nemény András polgármester.