km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Elindult a 9. Savaria Filmszemle: 70 filmet láthat ingyenesen a közönség a moziban

Elindult a 9. Savaria Filmszemle: 70 filmet láthat ingyenesen a közönség a moziban

Elkezdődött a Savaria Filmszemle, melyet a megnyitón Kollarik Tamás rendező, a szakmai zsűri tagja az ország egyik legjelentősebb filmes eseményeként emlegetett. Mint mondta, nagy siker, hogy már a 9. alkalomhoz érkezett a szemle, amelyre ezúttal is magas minőségű kortárs filmek érkeztek. Lovass Tibor, a szervező Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke kiemelte, három napon át csaknem 70 filmet láthat a közönség ingyenesen a Savaria Moziban, a szemlét kísérő konferencián pedig 12 előadás hangzik el művészet, média és marketing témában a TIT székházában. A díjkiosztó gálát pénteken délután tartják, ekkor nevezik el a mozi nagytermét Hildebrand István operatőrről.

 

Fotó: Nagy Jácint

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.