km/óra
  2021.01.19., kedd  •  Sára, Márió napja
Sárváron is emelkedik a fertőzöttek száma, rendkívüli szünet az óvodában

Sárváron is emelkedik a fertőzöttek száma, rendkívüli szünet az óvodában

A koronavírus-járvány második hulláma zajlik Magyarországon, és az emelkedő tendencia Sárvárt is elérte, ezért nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi szabályokat, írja közösségi oldalán a város polgármestere, Kondora István.

 

Sárváron a kedd délutáni adatok szerint 18 aktív igazolt fertőzött van (2-vel nőtt a pénteki adatokhoz képest a koronavírus fertőzöttek száma Sárváron, 4 főnél viszont feloldották a járványügyi elkülönítést.) 65-en vannak hatósági házi karanténban (Közülük 53 fő szoros kapcsolatban volt igazolt fertőzöttel, ezért járványügyi megfigyelés alá került. 12 fő külföldről utazott be.)


A sárvári Szent László Kórház Járóbeteg Szakellátásán is megjelent a koronavírus-fertőzés. Ezért vannak olyan szakrendelések, amelyek nem a megszokott rend szerint zajlanak, változott a rendelési idejük. Azt kérik, hogy az ellátások igénybevétele előtt tájékozódjanak a 95/ 523 – 004-es telefonszámon. 


A Sárvári Csicsergő Óvoda 3. számú csoportjában a koronavírus megjelenésével kapcsolatos veszélyhelyzet miatt 2020. október 12-től 15-ig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal.

 


 

kapcsolódó cikkek
Megugrott Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma
Megugrott Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma
Jelentősen megemelkedett Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi szabályokat, hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Kondora István, Sárvár polgármestere.
kapcsolódó cikkek
Megugrott Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma
Megugrott Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma
Jelentősen megemelkedett Sárváron a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a járványügyi szabályokat, hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Kondora István, Sárvár polgármestere.
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
Savaria Fórum 30. évfolyam 1. szám - 2021.01.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ausztria: hírügynökségi információk szerint február 7-ig marad a lezárás, a vendéglátás és a turizmus február végén indul újra
Az APA hírügynökség szombat késő este közzétett információi szerint február 7-ig meghosszabbítják az koronavírus-járvány miatt december végén elrendelt lezárás szabályait. A kormány vasárnap hivatalosan vasárnap jelenti be a döntéseket. 
Koronavírus-járvány Ausztria: vasárnap jelenti be a kormány az új intézkedéseket
Ausztriában a tartományi vezetők után a szakértők is egyetértettek abban, hogy a decemberi zárás intézkedéseit meg kell hosszabbítani, így elképzelhető, nem lesz lazítás január 24-től. Döntés és hivatalos bejelentés vasárnap várható
Február 8-tól kezdhet lazítani Ausztria, a vendéglátás és turizmus újranyitásáról február közepén döntenek
Sajtótájékoztatón jelentette be az osztrák kormány, hogy a december végén elrendelt zárást február 7-ig meghosszabbítja. Emellett az új vírusvariáns gyors terjedése miatt január 25-től elrendelte az FFP2-es maszkok viselését a kereskedelemben és a tömegközlekedésben, a védőtávolságot pedig 1-ről 2 méterre emelték.
Nem jár előnyökkel a tömeges teszten való részvétel: Ausztriában január 24-ig marad egységesen a lezárás
Ausztriában a lezárás január 24-ig mindenkire vonatkozik. Az ingyenes teszt lehetősége nem rövidíti ezt le, miután az ellenzéktől nem kapta meg a támogatást a tervezet. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelem, a vendéglátás és az idegenforgalom csak január 25-én nyílhat meg, írja az orf.at. Az iskolák esetében még nem tiszta, hogy január 18-án vagy 25-én térnek-e vissza a normál oktatásra.
Már a lét a tét: kinyitotta kávézóját a linzi vendéglátós, így tiltakozott a lezárás ellen - akár 30 ezer eurós bírságot is kaphat
Kétségbeesett tiltakozó akcióra szánta el magát egy linzi kávézó tulajdonosa: a legnagyobb zárlat közepette hétfő délután kinyitotta az egységét. A lépéssel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozása a túlélésért küzd.
legfrissebbek
Három Michelin-csillagot kapott egy marseille-i étterem
Három csillagot kapott egy marseille-i étterem, az AM a Michelin étteremkalauz hétfőn bemutatott franciaországi kiadványában.
Márovics Pál lett a közönségdíjas Év Vasi Embere
A Szombathelyi Mentőállomás vezetője, kivonuló mentőtiszt, a mentőszolgálat regionális oktatási koordinátora, emellett a leendő mentőápolókat tanítja a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Intézetében, elsősegélynyújtó tanfolyamokat tart. Tagja a Magyar Oxyológiai Társaságnak, a Vöröskeresztnek és Szombathely Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának. Márovics Pál ötödikes kisdiákként döntötte el, hogy olyan pályát választ, ahol embereken tud segíteni. A lelkesedése azóta sem múlt sem, sőt…
Anna Zoya volt a leggyorsabb baba
Január elsején hajnali 2 óra 11 perckor született meg az év első Vas megyei babája a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Anna Zoya 2615 grammal, 49 centiméterrel és nagy, barna hajjal, a Balogh család első gyermekeként jött világra. Otthonukban kerestük fel őket.
Az oltóanyag igazságosabb elosztását sürgette a WHO főigazgatója
A koronavírus elleni oltóanyag igazságosabb elosztását sürgette hétfőn Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki úgy vélekedett: a "vakcinanacionalizmus katasztrofális morális bukás szélére sodorja a világot".
Országos tisztifőorvos: a járványügyi adatok kedvező alakulása nem ad okot semmilyen lazításra
Újabb, 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.