km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Eb-selejtező: Telt ház a honi kosárlabda fővárosában

Eb-selejtező: Telt ház a honi kosárlabda fővárosában

Vasárnap este Olaszország ellen lép pályára a magyar kosárválogatott. Ma délelőtt sajtótájékoztatón beszéltek az érintettek a találkozóról.

Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a szövetség és a rendezvényszervező cég között immár hosszú évtizedek óta remek a kapcsolat. Az ügyvezető kiemelte: eddig hatszor játszott tétmeccset a vasi megyeszékhelyen a nemzeti csapat, abból ötöt megnyert.

Dr. Nemény András polgármester kiemelte: nagy öröm számukra, hogy a Schaeffler Aréna Savaria adhat otthont a meccsnek, amelyen természetsen ő is kint lesz, mint szurkoló. Szombathelyen a koráslabda kiemelt szerepet játszik, céljuk nemcsak a Falco eredményes szereplése, hanem, hogy a helyi gyermekek és fiatalok érezzék meg e csodás sportág adta örömöket.

- Nagyon boldogok vagyunk, hogy telt ház várja a gárdákat a honi kosárlabda fővárosában - fogalmazott a polgármester.

Báder Márton, a Magyar Kosárlabdaszövetség elnöke arról szólt, hogy a cél az izlandi vereség ellenére sem változott: a válogatott ott szeretne lenni a 2025-ös Európa-bajnokságon. Szombathelyhez Báder Mártont is nagyszerű emlékek fűzik, az elnök egy franciák elleni győztes ütközetet elevenített fel, amelyet még a kiscsarnokban rendeztek.

Gráczer György, a Falco ügyvezetője a sárga-fekete klub történetét elevenítette fel, kimelve azt, hogy a Falcónál nagy jelentőséget fordítanak egy erős magyar válogatott mag foglalkoztatására.

Gasper Okorn szövetségi kapitány, a Falco korábbi sikeredzője azt mondta: nyilván, egyszerűbb lenne a hlyzet, ha nyertek volna Izlandon, de hazai pályán a jóval esélyesebb olaszok és törökök dolgát is igyekeznek megnehezíteni. Megköszönte a tréner a városnak az első osztályú vendéglátást, minden adott a jó szerepléshez, tette hozzá.

Hanga Ádám, a válogatott légiósa is játszott már meccset Szombathelyen, a kosaras bízik a szurkolókban, azt ígérte, a végsőkig harcolnak majd, hogy kijussanak a jövő évi kontinensviadalra.

Perl Zoltán, a Falco játékosa aláhúzta: a zsúfolt nézőtér extra motivációs ad majd a csapatnak. Izlandon a védekezés rendben volt, a támadások befejezésével adódott probléma. Az olaszok az esélyesek, de hazai pályán elüntethető a papíron meglévő különbség, mondta

A Magyarország-Olaszország Eb-selejtező vasárnap este hat órakor kezdődik a Schaeffler Aréna Savariában. 

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Fesztivál a színházban: Határvonalak (Képgalériával)
A sokszínűség jegyében rendezi meg immár második alkalommal a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált május 30-tól június 2-ig (csütörtöktől vasárnapig).
Falco: Meghosszabbította szerződését Kovács Benedek
Ma 12.21-kor a FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a hírt, miszerint Kovács Benedek a 2024/25-ös szezonban is sárga-feketében lép pályára.
Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Suzuki Szombathelyen
Ellentmondásos a szemtanúk nyilatkozata arról, hogy honnan érkezett a gyalogos. Van, aki szerint csak egy lépést tett meg a kijelölt gyalogátkelőhelyen, míg mások szerint az úttest túloldaláról indult és már majdnem átért, írja a 112press.hu.
Jó iramú, szép gólokat hozó mérkőzésen szenvedett vereséget a Haladás Viktória a Szeged ellen
A szombathelyi zöld-fehérek 3-2-re maradtak alul alföldi riválisukkal szemben.
Paragvári: Első helyezés, irány az országos döntő
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében került sor az idei Madarak és Fák Napja országos természetismereti verseny területi fordulójára, melynek ismét a Szombathelyi Erdészet Zrt. adott otthont. Nagy örömünkre iskolánk 6.a osztályos csapata nyerte meg a területi fordulót, s jutott tovább a május 11-én, Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőbe, írja az iskola Facebook-oldala.